Pozdravljeni,
plačati moram predhodno akontacijo dohodnine od dohodka iz dejavnosti za leto 2008 (dopolnilni s.p. sem odprl med letom) in zanima me, ali ta znesek plačam iz poslovnega ali zasebnega računa? Namreč na obvestilu o plačevanju sem kot naslovnik jaz kot fizična oseba brez oznake s.p. ali imena podjetja, ampak na naslovu, kjer je sedež podjetja.
Hvala vnaprej za razjasnitev, lep dan!
Plačilo predhodne akontacije dohodnine od dejavnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
Akontacijo dohodnine od dohodka iz dejavnosti plačujete iz poslovnega računa in poslovni dogodek knjižite v poslovnih knjigah. Tako plačilo se smatra kot negotovinsko.
Če plačate drugače (s položnico na pošti, drugi banki, ali s osebenega računa) se to smatra kot gotovinsko plačilo. To pomeni, da lahko plačujete iz obeh računov, za Vas boljše je iz poslovnega.
Strankam svetujem da ločijo in plačujejo poslovno (poslovni račun) in privatno (osebni račun).
LP

Če plačate drugače (s položnico na pošti, drugi banki, ali s osebenega računa) se to smatra kot gotovinsko plačilo. To pomeni, da lahko plačujete iz obeh računov, za Vas boljše je iz poslovnega.
Strankam svetujem da ločijo in plačujejo poslovno (poslovni račun) in privatno (osebni račun).
LP