Plačevanje računovodskih storitev

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
munchen
Nov član
Nov član
Kraj: CE
Kontakt:

Plačevanje računovodskih storitev

Odgovor Napisal/-a munchen »

Kaj vi menite? Jaz menim da je treba te frajerje stisnat u kot.
Mislim namreč na neplačnike računovodskih storitev, vedno več je v zadnjem letu bilo frajerjev ki so najeli lizinge za nove avte, obrok od 500-1000eur, za to imajo, za rač.storitve pa ne.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Računovodstvo je po njihovem nepotreben strošek.
Kako pa mislite, da bi se jih dalo stisnit? Edina možnost je po moje odpoved pogodbe in izvršba.

Mirjana
munchen
Nov član
Nov član
Kraj: CE
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a munchen »

Po mojem davčna izvržba.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Mi smo stranki odpovedali pogodbo, poslali tudi dopis na davčno in preko odvetnika vložili za izvršbo in dobili v 10 dneh odločbo iz sodišča. Ampak kaj, ko že ima itak vse blokirano..pa ni kaj vzet...
Hja..treba počakat na vrsto.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

jaz naredim drugače. že ob sklenitvi pogodbe povem, da če ne bodo vsi računi plačani, ne dam bilance. do sedaj je bil mir in ni bilo težav. DO SEDAJ :lol:
racunovodjapikakom
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a racunovodjapikakom »

Imamo obratno zgodbo. Servis redno plačujemo. Vendar ne dobimo informativne bilance, ne dobimo pojasnil, oz. še več, se rugajo, ne obveščajo o spremembah... Knjiži se po liniji najmanjšega napora itd., vse se dela zadnji trenutek.
Zanima me, kako je drugod urejeno vodenje sklepov zasebnikov. Ali je v navadi, da jih pišejo servisi, ali podjetniki? Npr., ko jih zasebnik napiše, ali jh pošlje k vam, ali jih servis sam vodi?
Imamo enako delo, kot če servisa ne bi imeli. Prav tako moramo zapravljati čas na računovodenju, vse moramo vedeti in vse preverjati, nazadnje moramo še plačevati... smo pošteno razočarani... Tega se ne gremo več.
bejba
Računovodja
Računovodja

vse je odvisno kakšen je dogovor med vami in servisom. jaz sklepov sp-jev ne pišem in ne vodim samo svetujem, kaj naj bi bilo v sklepih. mislim pa, da imate malo zgrešene pojme kaj naj bi računovodsvo delalo. logično je, da morate kaj vedeti tudi sami (jasno ne vsega, saj zato plačujete servis), saj so tudi vaše poslovne odločitve delno povezane s tem.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz nekaterim strankam pišem tudi sklepe, stranka le podpiše in hrani. Seveda je vsako tako delo zaračunano in je predvsem odvisno od pogodbe.
Nekoč me je stranka vprašala, če bi ji pisala izdane račune (ki jih piše ročno). Moj odgovor: tudi kavo skuham in jo vsako jutro prinesem v posteljo - le ob ustreznem plačilu.
Lp
DECO
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Bom kar tukaj pripopala moj komentar... Sem malo razočarana... in ne vem kam gre vse skupaj... Nekateri servisi "ki so v zadnjem času okrog nas zrastli kot gobe po dežju" delajo za sramotno plačilo. Povejte mi...ali je normalno, da nekdo dela za 30 eurov na mesec... davčnega zavezanca, ki ima 5 zaposlenih, 100 faktur na mesec...in tako naprej...Se to dogaja samo pri nas na štajerskem koncu ??? Ali je res biti računovodja tako malo vredno?? Najbolj pa je žalostno to, da je stranki važna cena... Samo da je poceni..pa ni važno kako je... :x
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Ja Štajerska je vedno bila ''na slabšem'' kar se plač tiče in očitno se tudi tukaj pozna razlika. Jaz se za 30 € tudi na telefon ne oglasim. Za 50 € naredim prispevke zasebnika in poknjižim do 15 računov in ni davčni zavezanec, to je vse kar naredim za ta denar, pa še to minimalno tarifo bom letos dvignila. To kar vi razlagate - tako delo zahteva trimestno številko, od katerih je prva sigurno 2 če ne že 3.....mogoče so pozabili eno ničlo dodati pri 30€?
To je to kar že skoz govorimo.... licence za računovodje, potem pa bo vse skupaj malo drugače. Ne vem zakaj so na vseh koncih propagirali šole (preizkušeni računovodja na Inštitutu, računovodja na GZS in blablabla) da bomo potem po prehodnih določbah dobili licence, seveda smo se vsi zagnali v te šole in fajn plačali (saj ne rečem da znanje škodi) in zdaj.... tema od teme.....
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Haha..ne niso pozabili dati 0 zraven...Resnično sem to doživela... in nismo postavili spredaj 2 za našo ceno..smo ostali pod 150..pa mi je stranka rekla če smo smešni... ,da oni drugi delajo to za 30... Njemu je pa važna cena...In se je poslovil..jaz pa obsedela... In seveda preverila njegovo trditev...pa vam povem, da je resnična... Jap..to je pa naša štajerska...pa pravijo da so Gorenjci škrti :?

Lep vikend vsem skupaj....
bejba
Računovodja
Računovodja

toliko bo stranka plačevala dokler ne bo kontrole, ko bodo pa enkrat plačali "za vse nazaj in še naprej" bodo pa našli servis, ki se mu tudi reče servis. najhuje je potem za enim takim "servisom" prevzet. predno narediš red ....

sama za 30€ tud telefona ne dvignem.
Odgovori