Decembersko plačo, izplačano v januarju, sem obračunala še po starih stopnjah za dohodnino, ki so veljale v letu 2008.
Razlika je v akontaciji za dohodnino (je bila plačana v previsokem znesku, ker je v letu 2009 splošna olajšava višja). Ali moram narediti popravke REK-1 za januar, in nekako poračunati preveč plačano dohodnino, ali pa lahko vse pustim tako kot je, in se bo višja akontacija dohodnine pač upoštevala pri letnem obračunu dohodnine za leto 2009?
Hvala,
Meta
Napačen obračun plače
Moderator: Mirko Zbačnik
To smo enkrat že debatirali in predlog je, da pustite, zavezanci pa bodo (če bodo) drugo leto dobili nazaj. Itak pa zdaj vsi po novem doplačujemo dohodnino (zaradi regresa ipd.), tako da bo potem manj plačal. Tudi jaz sem pri decemberski plači pozabila upoštevati povečanja olajšave pri manjših plačah, pa sem kar pustila...
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)