Identifikacijska kartica za Citi banko

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Identifikacijska kartica za Citi banko

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pozdravljeni. Ker smo mednarodno podjetje, smo se vključili v netting sistem in prejela se idntifikacijsko kartico za elektronsko poslovanje preko Citi banke.
Moje vprašanje pa je, kako naj obdavčim to ID kartico. prejela sem jo po pošti, paket je bil težak 20 dag in verjetno se zadeva ni carinila-verjetno je to mogoče. Vrednost kartice je tudi le 18 USD, torej cca 13 EUR.
Skrbi me le zaradi DDV-ja. Ali naj dam znesek kar pod storitev in naredim samoobdavčitev?
Prosim za kakršen koli nasvet.
LP :)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Vsaj kakšen namig? :) običajno nam vsako pošiljko ocarinijo, preden jo prevzamemo, to pa je bilo kot pismo. :?
yanna1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a yanna1 »

Pozdrav,

Moje skromno mnenje, mi smo enako prejeli par dni nazaj. Tehnično je zadeva blago, vendar četudi jo daste med storitve, vas Intrastat ne bo preganjal za tak znesek in močno dvomim, da bo City bank izpolnila kvartalno poročilo (ali pa tudi, bog si ga vedi....)

Samoobdavčitev - preverite, če so navedli tudi vaš ID za VAT. Pri nas ga niso :)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Yanna1, hvala, torej bom dala med storitve. Američani sploh ne vedo, kaj je to ID za DDV :) Bom naredila samoobdavčitev, vendar mi program ne omogoča, da vstopnega DDV ne bi upoštevala, je pa to le 2,7 EUR, tako da me ne skrbi.
Lep dan želim. :)
Odgovori