Gotovina v d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
Gotovina v d.o.o.
Če d.o.o. plača račun z gotovino oziroma dobi plačan račun z gotovino. Kako zapiram postavke 2200 oz.1200? Nimajo blagajne!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Gre za gotovinsko plačilo pri d.o.o. in je potrebno zadevo pravilno zapreti preko blagajne. Ko se gotovina pojavi, se mora odpreti blagajna (prevzem gotovine iz TRR in izdaja za plačilo gotovinskih računov). Ker so gotovinski računi, ni mogoče uporabljati kontov 120 in 220, ker ni nastala obveznost do dobavitelja oz. terjatev do kupca, ampak obv. oz. terjatev do zaposlenih.
LP

LP
Samo če zavedeš direktno kot obveznost do delavca, ne bo v knjigi prejetih računov pravilno izkazano-ne bo viden dobavitelj oz.partner.
Vsaj jaz imam tako program,da najprej knjižim račun an 220 po posameznem partnerju,potem pa račun istočasno zaprem in vzpostavim obveznost do delavca,(če nimam dovolj salda v blagajni), ali opravim izplačilo iz blagajne, če je dovolj visok saldo v blagajni.
Vsaj jaz imam tako program,da najprej knjižim račun an 220 po posameznem partnerju,potem pa račun istočasno zaprem in vzpostavim obveznost do delavca,(če nimam dovolj salda v blagajni), ali opravim izplačilo iz blagajne, če je dovolj visok saldo v blagajni.
Ja Uni, Vam verjamem. Moj program mi omogoča da si sam nastavim povezavo s knjigami DDV, tudi za druge konte in ne samo 2200. Zato imam manj dela ker imam eno knjiženje manj kot Vi. Mogoče pa si tudi Vi lahko nastavite enako? Vprašajte Vaše računalničarje.
V enem pa se strinjava. Obveznost do zaposlenih zapirava preko blagajne.
LP

V enem pa se strinjava. Obveznost do zaposlenih zapirava preko blagajne.
LP