Našim zaposlenim smo podarili darilne bone slovenskega trgovca.
Ali se lahko te bone obračuna kot dodatek k plači mimo plačilne liste, oz. ali se mora prikazati na plačilni listi kot boniteta. Sprašujem zaradi dohodnine.
Hvala
darilni bon zaposlenemu
Moderator: Mirko Zbačnik
Če prav razumem. ti boni predstavljajo darilo zaposlenemu? Potem jih je treba obravnavati kot boniteto in tako tudi obračunati, če predstavljajo znesek, ki je višji od neobdavčljivega kar se bonitet tiče.
Kar na prehrano? Če delavcem normalno pri plači obračunate prehrano, to ne bo šlo skozi, ker s tem presežete davčno priznane zneske prehrane na zaposlenega.
Reprezentanca? Pride v poštev pri pogostitvah poslovnih partnerjev.
Kar na prehrano? Če delavcem normalno pri plači obračunate prehrano, to ne bo šlo skozi, ker s tem presežete davčno priznane zneske prehrane na zaposlenega.
Reprezentanca? Pride v poštev pri pogostitvah poslovnih partnerjev.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Prvotno sem tudi jaz tako razmišljala, vendar sem mislila, da morda obstaja še kakšna varinata, kako te bone spravit skoz s čim manj dohodnine.
Razmišljala sem tudi o božičnici, vendar smo jo že izplačali, morda bi bila kakšna nagrada. Rada bi jo pa prikazala mimo plačilne liste, ker potem vsi padejo v višji razred pri dohodnini, neto je potem veliko nižji.
Razmišljala sem tudi o božičnici, vendar smo jo že izplačali, morda bi bila kakšna nagrada. Rada bi jo pa prikazala mimo plačilne liste, ker potem vsi padejo v višji razred pri dohodnini, neto je potem veliko nižji.
dona