Imam s.p. Za službene vožnje uporabljam svoj osebni avto - ni službeni.
Zapisujem si vožnje, saj bi rada na koncu leta uveljavljala priznanje stroškov za registracijo. Vem, da moram v ta namen dokazovati 70% uporabo avta v službene namene.
1. Ali se moja vožnjana delo od odma do sedeža mojega s.p. šteje kot službena ali privatna vožnja?
Kako si obračunavm stroške prevoza, če se ne vozim vsak dan na sedež podjetja?
Napr: V ponedeljek, sredo in petek grem na sedež podjetja, v torek in četrtek pa delam vsak dan na treh različnih lokacijah. Zjutraj se od doma peljem na eno lokacijo za 3 ure, potem se direktno za 3 ure peljem na drugo lokacijo, na koncu pa še za eno uro na tretjo lokacijo in potem domov - se na sedežu sploh ne vstavim.
Kakšno je v tem primeru obračunavanje stroškov? ( kaj je službena pot in kaj vožnja na delo? )
Kako obračunati stroške prevoza v mojem primeru?
Moderator: Mirko Zbačnik
Ne rabite uveljavljati stroškov za registracijo ampak si pište potne naloge in obračunavate kilometrino kar je za vas še najbolj ugodno, ker gre vsa kilometrina v stroške.
Obračun je odvisen od dejavnosti. Če gre za delo na sedežu podjetja in greste na službene poti na sestnke k različnim strankam potem obračunavate pot na sedež kot prevoz na delo, pot k strankam pa kot službeno pot.
Če je deajvnost taka, da opravljate svoje delo na terenu pa obračunavate vse poti kot prevoz na delo ( nižja tarfa ).
Obračun je odvisen od dejavnosti. Če gre za delo na sedežu podjetja in greste na službene poti na sestnke k različnim strankam potem obračunavate pot na sedež kot prevoz na delo, pot k strankam pa kot službeno pot.
Če je deajvnost taka, da opravljate svoje delo na terenu pa obračunavate vse poti kot prevoz na delo ( nižja tarfa ).