KnjiŽenje dobropisa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
belissa
Začetnik
Začetnik

KnjiŽenje dobropisa

Odgovor Napisal/-a belissa »

Prejela sem dobropis za del vrnjenega materiala.... najprej imam prvotni račun poknjižen v celoti kot obveznost do dabaviteljev in prav tako celoten znesek vpisan v KPO.... zdaj sem dobila dobropis za en del tega računa.... kako naj to poknjižim pri ročnem enostavnem knjigovodstvu?
Kako to naredit da se vidi na kateri račun se navezuje in da ne ostaja potem odprta terjatev, ker bom plačal samo razliko prvotnega računa.... pri dvostavnem vem, da se lepo knjiži dobropis enako kot račun, samo sa so zneski v minus, pri enostavnem ročnem pa res ne vem kako to izvest...

Lepo prosim koga za pojasnilo in pomoč.

Hvala!
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Enako kot pri dvostavnem. Ista kolona, samo v minus za znesek dobropisa. V opombo napišite na kateri dokument se dobropis nanaša.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
belissa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a belissa »

Hvala za odgovor.... kako v KPO mi je jasno.... pač normalen vnos samo da so zneski v minus.... kaj pa v evidenci obveznosti do doabviteljev? Ali moram tu tudi v novo vrstico ta dobropis vnest ali lahko kar na tisti prvi knjižbi zmanjšam obveznost za ta znesek dobropisa?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za vrednost dobropisa se tudi zmanjša obveznost do dobaviteljev.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori