račun in potni stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
milka2
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

račun in potni stroški

Odgovor Napisal/-a milka2 »

Opravljam storitve na terenu in me zanima kako pripisujem in obračunam potne stroške? Hvala
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

potni nalogi - opravljeni km?
lala
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lala »

Za vsako delo na terenu moraš posebej napisati potni nalog...v njem izraziš tudi relacije in izračunaš dolžino poti...dobljene kilometre iz potnih nalogov ob koncu meseca sešteješ in pomnožiš z ceno bencina na kilometer - cene so objavljene tudi na portalu računovodja.com...paziti moraš kadar se cene bencina spremenijo čez mesec...da jih prav obračunaš:-)))
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

milka2, ali je bilo misljeno zaracunavanje kilometrine strankam ali obračun za povrnitev potnih stroškov?
panda
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a panda »

Lep pozdrav.

Zanima me, kako zaračunavam kilometrino strankam?

Ali napišem račun za storitev+ potni stroški.
Ali je to kilometrina in koliko je, oz, kje zvem ceno ali je to porabljeno gorivo.Kako?

Kako potne stroške prikazujem sebi, smatram, da se piše v odhodke, vendar ne vem ali obačunam kilometrino in kje jo dobim, ali gorivo.
Hvala.
Pozrdav vsem.
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Pobrskajte nazaj, ta tema je bila že obravnavana.:)

lp
Hema
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Hema »

Pozdravljeni!

Jaz si napišem potni nalog za vsako službeno pot, ki jo opravim s svojim privat avtomobilom (imam popoldansko obrt in opravljam delo na terenu). Potni nalogi morajo biti napisani sproti, natančno izpolnjeni, poštemplani in podpisani (nalogu za službeno pot je treba priložiti tudi potni nalog za prevoz oseb, na katerem navedeš relacije in prevožene kilometre). Na nalogu lahko obračunaš tudi plačane cestnine, parkirnine,... Vsak potni nalog naj bi imel prilogo (parkirni listki, potrdilo o plačilu cestnine, vstopnice za sejme, izdane račune). Jaz strankam zaračunam tudi kilometrino, torej se mi potni nalogi ujemajo z izdanimi računi. Obračun kilometrine najdeš med drugim tudi na računovodja.com. Pazi le, ko se spremeni cena bencina, se spremeni tudi obračunana kilometrina. Znesek potnega naloga ti predstavlja strošek.

LP Nejka
panda
Nov član
Nov član

Hvala za lep odgovor. Zanima me še to ali rabim na privat avtomobilu,ki ga uporabljam tudi za službene namene kakšno nalepko in ali je potrebno avtomobil še kako drugače prijaviti ali se preprosto dela in piše potne naloge, obračunava km?

Hvala :)
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

ne potrebujete nobene nalepke. Potne naloge in kilometre pa je.
Lep vikend
:D
panda
Nov član
Nov član

Vsaj to.
Hvala:D
Odgovori