Kako knjižiti nakup avtomobila?
Moderator: Mirko Zbačnik
Kako knjižiti nakup avtomobila?
Imamo avtoprevozništvo. Knjige vodimo po sistemu enostavnega knjigovodstva. Sedaj smo iz Nemčije pripeljali nov tovornjak prko druge podjetja in me zanima, kako in kam knjižim račun za tovorno vozilo? kako je pa z DDV-jem?
-
febo
Re: Kako knjižiti nakup avtomobila?
Račun v bruto vrednosti (z DDV) vpišete v register osnovnih sredstev. Če ni v celoti plačan se znesek dolga vpiše v knjigo ostalih terjatev in obveznosti. To velja tudi če je vozilo kupljeno na leasing. Na koncu leta se obračuna amortizacija in prenese v stroške amortizacije.
LP

LP
Pozdravljeni!
Zanima me še nekaj! Ali račun od nakupa avtomobia vknjižim tudi v Knjigo prihodkov in odhodkov?
Vejetno da ne, ali?
Zanima me še nekaj! Ali račun od nakupa avtomobia vknjižim tudi v Knjigo prihodkov in odhodkov?
Vejetno da ne, ali?
Ne, v KPO se med odhodke knjiži samo vsakoletna amortizacija (ali pa sproti mesečna, če želite imeti sprotne podatke).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)