knjiženje, izdani račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pekel
Novinec
Novinec

knjiženje, izdani račun

Odgovor Napisal/-a pekel »

Pozdravljeni!
Imam dve vprašanji in sicer me zanima kako knjižiti plačilo kazni (nepravilno parkiranje) gre za tovorno vozilo last s.p.-ja. Ali pravilno razmišljam? 757/110.
In drugo vprašanje mogoče malce čudno, ker sama nisem na jasnem, pa vendar me zanimajo vaši odgovori oz. mnenja.
s.p.(ni davčni zavezanec) proda blago tuji fizični osebi (v BiH), ta želi vračilo ddv-ja. Kako v tem primeru ravnati? Kako izdati račun in kakšne obrazce izpolniti?
Vnaprej se zahvaljujem vsem za odgovore.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: knjiženje, izdani račun

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

1. Kakšno vračilo DDV bi sploh stranka zahtevala, če vi niste davčni zavezanec in ga sploh ne smete zaračunati?
2. DDV bo on itak plačal v svoji državi na svoji carini, to se naj pa s svojo državo zmeni kako in kaj. Od nas ne more dobiti nazaj tujega davka, saj mu ga ne bomo zaračunali. Ker BiH ni država EU, gre za klasičen izvoz, kjer se itak ne zaračuna naš DDV.

Pri kazni pa tko: nisem prepričana, da so kazni, ki jih ''kasirajo'' fizične osebe, pa čeravno s službenim vozilom, sploh odhodek podjetja, sploh pa davčno priznan... mislim, da niso.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a jernejko »

Kazen za prometne prekrške je stvar posameznika in ga tako more tudi plačat.
Če bi podjetje hotelo to plačati vozniku prvič ne bi bil davčno priznan strošek drugič pa bi se mu štelo kot boniteta.

LP.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Hvala Jernejko, se mi je zdelo da bo tako.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori