izplačilo plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
breskvica
Nov član
Nov član

izplačilo plače

Odgovor Napisal/-a breskvica »

Zanima me v kolikem času po izdaji plačilne liste je potrebno nakazati plačo. Namreč od nekdanjega delodajalca za zadnji mesec in pol dela še nisem prejela plačila. Plačilno listo mi je poslal že pred 3 tedni, a o denarju ne sluha in ne duha. Ko kličem se mi na telefon sploh se noče oglasiti.

Prosim za vaš nasvet, mnenje
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: izplačilo plače

Odgovor Napisal/-a jernejko »

Zadnji dan je 18. v mesecu za pretekli mesec. Če ti še ni izplačal plače pojdite na inšpektorat za delo in podajte prijavo. Lahko pa še greste na policijo in podat kazensko ovadbo, mislim da se bo potem zmigal.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: izplačilo plače

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče bi bilo za začetek bolje, da ga pisno (priporočeno s povratnico) obvestite o vaši zahtevi, dopis posredujte tudi inšpektorju za delo - v dopisu navedite, da je dopis poslan v vednost inšpektorata. Ko prejmete povratnico, imate dokaz, d je delodajalec seznanjen z vašimi zahtevami. Ker se ne odziva na telefonske klice, obstaja velika verjetnost, da tudi pošte ne bo dvignil. V tem primeru dobie poleg povratnice še vaš dopis. Tudi v tem primeru se šteje, da je seznanjen z vsebino.

Hitrejša rešitev bi bila, da mu osebno izročite zahtevo, ki naj bi jo podpisal in en izvod vrnil.

Lahko se zgodi, da se bo podjetnik izmikal, čeprav boste tožili in vložili predlog za izvšbo, je pot do poplačila lahko težka. Podjetniki pslujejo z blokiranim računom, obveznosti poravnavajo iz svojega TRR-ja, gotovino, asignacijami... . Verjetno gre za zasebnika (s.p.), ki odgovarja z vsem svojim sedanjim in bodočim premoženjem.

Vsekakakor, v kolikor ne bo odziva, pojdite na inšpektorat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori