novost na e-davkih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hermina2
Novinec
Novinec

novost na e-davkih

Odgovor Napisal/-a hermina2 »

Kot smo bili obveščeni v teh dneh, nam je mogočen vpogled preko e.davkov, ali nam delodajalec plačuje prispevke. Jaz sem bila 100% da prispevkov nimam plačanih od plače november 2008 dalje. To sem videla nekako po novem letu. Kar tako sem malo preverila te konte prispevkov in sem si mislila pa saj to ne more biti res. Dala sem na poizvedbo na DURS, in so dali podatek, da je bilo za nov. in dec 2008 skoraj isti znesek obračunanih in plačanih prispevkov kot za obdobje januar do december 2009. Kaj pa je sedaj to? Že en mesec čakam obrazložitev tega, ker sem dala ponovno na DURS, naj napišejo za vsak mesec posebej obračunani prispevki in kdaj so bili plačani. No pa sem jaz zadevo prehitela in odtipkala sama poizvedbo. Dobro, da sem sedela za računalnikom, ker me je skoraj kap. Za zadnjih 7 mesecev sploh ni oddan obr. rek, kar je pa oddano pa ni plačano in to je za cca eno leto. Šla bom osebno na DURS, kakšen dokument so mi izdali in kaj sem sama preverila. Ali mi kdo lahko pove, kakšne so sankcije do delodajalca oziroma ali lahko pričakujem, da bom imela plačane prispevke za to obdobje. To je kar nekaj denarja CCA EUR 8.000,00 - to je seveda samo za mene osebno.
vragec
Nov član
Nov član

Re: novost na e-davkih

Odgovor Napisal/-a vragec »

Naj te pomirim glede težav z DURS-om. Tudi sam sem imel težave pri sodelovanju z gospodičnami iz DURS-a. Kak je kaj narobe so zadirčne in nesramne, kod da smo navadni državljani same barabe, ko pa jim dokažeš njihovo krivdo pa ne želijo slišat nič. Zaposleni na DURS-u niso nikoli nič krivi in vedno imajo prav. HALO !!!
Tako, da osebno ti priporočam, da to kaj ti izda durs pisno preko interneta priveri še osebno na durs-u, saj boš lahko samo tako 100%.

Sem pa 1x ko sem čakal na durs-u opazil starejši par, ki je imel zelo zanimiv pristop. Stopil je k okencu, pa se je pozanimal o nekih zadevah, nakar so ga poslali nekam drugam in je gospod iz nenada vzel list iz mape pa zaposleni na dursu dejal naj se mu podpiše, da ima on kot "dokaz" da je bil pri njej in kam ga je poslala.

Očitno bo potrebno imet vse pisno kam te DURS v lasni hiši pošilja od vrat do vrat.

lp
Odgovori