pošiljanje rek, obr-pl na banko
Moderator: Mirko Zbačnik
pošiljanje rek, obr-pl na banko
Banka ob izplačilu plač in plačilu prisevkov in davkov zahteva tudi vse obrazce, ki jih drugače pošiljam na ajpes in durs. Zdaj me pa zanima, če tudi vi to počnete in na podlagi katerega pravilnika ali kakšnega določila.
hvala za pojasnila in vaša mnenja.
hvala za pojasnila in vaša mnenja.
Na Creditanstalt banki, če ste d.o.o. in izplačujete plače zahtevajo obrazec PL. Gre za kontrolo nakazil, nekoč smo obrazec PL (Ne mislim REK, ker le tega oddajamo na DURS) oddajali na Agencijo, ker smo imeli pač tam odprte žiro račune, sedaj pa obrazec PL oddamo na banko. Če imate e-banko je obrazec že notri, samo izpolnete ga.
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
hvala za vaša sporočila.
mene pa zanima, tisti, ki oddajate pl obrazec tudi na banko, na podlagi katerega določila to počnete?
sama sem se odločila, da obrazca ne pošljem, ker mi niso znali povedati zakaj naj bi ga sploh rabili, pa tudi zato, ker so podatki, ki jih pošiljamo na ajpes menda javni in vsem dostopni. seveda pa sem s to odločitvijo bistveno vplivala na odnose med banko in nami, ki so zdaj pa res slabi.
mene pa zanima, tisti, ki oddajate pl obrazec tudi na banko, na podlagi katerega določila to počnete?
sama sem se odločila, da obrazca ne pošljem, ker mi niso znali povedati zakaj naj bi ga sploh rabili, pa tudi zato, ker so podatki, ki jih pošiljamo na ajpes menda javni in vsem dostopni. seveda pa sem s to odločitvijo bistveno vplivala na odnose med banko in nami, ki so zdaj pa res slabi.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: