Knjiženje DDVja izdani računi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Knjiženje DDVja izdani računi

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Kako izdajate račune in jih knjižite, če je bila storitev opravljena v avgustu, račun pa je bil izstavljen v septembru.
Mi smo namreč podjetje v tuji lasti in moramo do 10 v mesecu zaključiti pretekli mesec. Delavci pa prinesejo večkrat delovne naloge za opravljene servise šele v sredini naslednjega meseca ali še kasneje. Program omogoča, da na podlagi datuma opravljene storitve račun vpiše v KIR avgust ->
Jaz bi DDV poknjižila na 260, kot običajno, protikonto 19 - čeprav to niso odloženi stroški ??[:X][|)]

Martika
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Neglede na to, da ste rač. izstavili v septembru je vaša obveznost za ddv nastala, ko ste opravili storitev, torej v vašem primeru v avgustu in ga morate kot takega upoštevati pri obračunu za avgust.
Knjiženje pa 260/120 760/120.

Lidija
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Kaj pa knjiženje na kakšen prehoden konto namesto na 120? Pri nas moramo namreč analitiko in glavno knjigo mesečno usklajevati in če knjižim račun, ki je v fakturiranju zabeležen pod september v glavno knjigo pod avgust, ne bom imela usklajenega stanja. DDV gre seveda v avgust - prihodki in terjatev do kupca pa verjetno pod september??:)
Še kakšno mnenje, predlog?:):)

Martika
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

storitve, opravljene v avgustu, knjižim pod obdobje 08,za september pod obd. 09,.. - prihodki in terjatev kot je dogodek dejansko nastal.

lp

Tina
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Rok »

Jaz bi tudi prihodke dala pod avgust, saj je bila storitev dejansko opravljena v avgustu.
Jaz ponavadi tudi datum izdaje računa napišem zadnji dan v mesecu, namesto v septembru, pa je stvar rešena.:wink:

LP8-):wink:
Odgovori