odpovedni rok

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

odpovedni rok

Odgovor Napisal/-a tashy »

Živjo!

S 1.10. se bom zaposlila (prva zaposlitev), s tem, da še vedno nisem dobila pogodbe o zaposlitvi v roke. Stvar je v tem, da mi hoče direktor dati 6-mesecev odpovednega roka. Poiskala sem stare teme o tem in nekaj že razrešila. Po novem ZDR naj bi bil odpovedni rok 1 mesec oziroma največ 150 dni in vse-to ni več vezano na izobrazbo (imam 7.stopnjo izobrazbe). Problem je v tem, da se sploh noče pogovarjati o krajšem odpovednem roku, celo nasprotno me sprašuje, če že hočem iti iz podjetja. Ne vem več, kako naj mu argumentiram, da nima prav. Tak odpovedni rok je imel on enkrat davno, pa moramo imeti vsi ostali tudi takšnega[xx(] Moje mnenje je, da mi lahko da največ 3-mesece odpovednega roka. Prosim še za kakšno mnenje.

Tashy
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Pobrskajte nazaj, smo že govorili o tem. Ker si nismo bili ravno enotni, lahko še pokličete kako brezplačno pravno pomoč. Vesela bi bila, če bi nas obvestili, kako ste stvar uredili.:)

lp
tashy
Začetnik
Začetnik

Kje pa bi dobila številko brezplačne pravne pomoči?
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

En odvetnik ima na spletu brezplačno pravno pomoč. Pošlješ mu izpolnjen formular, ki ga ima na svoji spletni strani, dopišeš vprašanje, potem pa te on pokliče in odgovori. Ne vem, zakaj nimajo pisnih odgovorov. So zaščiteni, kot severni medvedi.

Jaz sem ga nekaj vprašala, pa je bil zelo osoren, ker sem ga spravila v zadrego.:razz:

Imate pa še sindikate, delovno inšpekcijo, GZS, OZS in morda še koga.:)

lp
tashy
Začetnik
Začetnik

Hvala, se bom potrudila dobit odgovor in obvestim o rezultatu.
tashy
Začetnik
Začetnik

Na GZS sem dobila odgovor, da je za delovno mesto računovodje (kjer je zahtevana V.stopnja izobrazbe) smiselen odpovedni rok do 2 mesecev. Če je rok 6 mesecev (citiram) se iz aviona vidi, da je tu nekaj čudnega. Če pa se odgovornost delavca poveča (večja odgovornost, večja pooblastila in zahtevana VII. stopnja izobrazbe)pa je potrebno najprej narediti <b>novo</b> pogodbo o zaposlitvi, kjer pa se lahko zahteva tudi 6-mesečni odpovedni rok. Vse to je seveda s strani delojemalca. Za delodajalce pa je v ZDR določen odpovedni rok. To je sedaj teorija. Kaj bo pa v praksi, pa bomo videli:sad:
tashy
Začetnik
Začetnik

Matina, dobila se pogodbo o zaposlitvi, ki jo je sestavila pravnica. Seveda direktor kljub svoji trmi ni mogel doseči, da imam 6 mesečni odpovedni rok, ampak samo 3 mesečnega. Potem mi je pa še pametoval, da je to glede na izobrazbo. Mislim, da se krepko moti, kajti odpovedni roki s strani delojemalca so po zahtevnosti dela oziroma tarifnih razredih.

Lep pozdrav!

Tashy
Odgovori