Pozdravljeni,
Želel bi doregistrirati S.P. in poleg obstoječega servisa imeti tudi prodajo po pošti:
(47.910 - Trg.na drob. po pošti ali po internetu )
Kolikor sem zasledil na internetu za to dejavnost niso zahtevani posebni pogoji za opravljanje dejavnosti, kot to velja za prodajo v prodajalnah.
V mislih imam predvsem prodajo materiala,rezervnih in nadomestnih delov, ter dodatne opreme. Dobavljal bi večinoma po naročilu, nekaj pa tudi iz zaloge, ki jo imam sicer za lastno uporabo v servisu.
Zanima me predvsem kakšne evidence bi tukaj bilo še potrebno voditi?
Kaj pa zaloge? Sedaj pri servisu ugotavljam dejansko porabo materiala s popisom ob koncu leta (vrednotenje po zadnjih nab. cenah) ?
Pa še to:
Če gre recimo za prodajo artikla na osnovi poslane ponudbe na podlagi povpraševanja... kako izvajati 2. točko 42. člena pravilnika:
"2) dokument, ki se uporablja pri prodaji blaga po pošti, je pogodba ali naročilnica in račun. "
Predvsem v primeru prodaje končnemu potrošniku v omenjenem primeru še nisem zasledil, da bi se podpisovala kakšna pogodba ?!?
Sem član OZS, ali je potrebno tudi članstvo GZS?
Hvala!
prodaja po pošti ?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: prodaja po pošti ?
Kakšni posebni pogoji res niso zahtevani, evidence pa so podobne kot v trgovini - imeti morate trgovsko knjigo, voditi zaloge sproti (ne s popisom), prikazane zaloge po nabavni ceni, prodajni ceni in vračunani marži.
Ne vem kako boste imeli organizirano, ampak za prodajo po pošti imajo prodajalci ponavadi spletno trgovino, kjer se na spletu odda naročilo in to vam služi za vse nadaljnje korake. Pogodbe res niso potrebne.
Ne vem kako boste imeli organizirano, ampak za prodajo po pošti imajo prodajalci ponavadi spletno trgovino, kjer se na spletu odda naročilo in to vam služi za vse nadaljnje korake. Pogodbe res niso potrebne.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)