blagajniški prejemek

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
depta
Nov član
Nov član

blagajniški prejemek

Odgovor Napisal/-a depta »

Preko s.p. prodajam knjigo. Nekateri se odločajo za plačilo vnaprej - tem izstavim ponudbo, na podlagi katere plačajo preko spletne banke in denar pristane na mojem s.p. računu.
Večina pa se jih odloča, da plačajo ob prevzemu, se pravi, da jim pošta prinese paket z odkupnino, nakar plačajo pošti in ta prinese denar meni. Zanima pa me, če moram za vsa ta plačila pri sebi doma voditi tudi blagajniški prejemek, ali je zadosti če k računu prilepim potrdilo pošte, da je bilo plačano in denar dostavljen meni.

hvala za odgovor!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: blagajniški prejemek

Odgovor Napisal/-a MG »

Ni potrebno voditi blagajne. Potrebno pa je računovodsko poknjižiti prejem denarja.

Če vam računovodstvo vodi servis se z njimi dogovorite kako in kaj. Načeloma pa je dovolj če računovoodstvu dostavite odrezek pošte in oznako kateri račun se pokriva.
depta
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a depta »

hvala za odgovor.
Če pa nekomu prodam knjigo in jo osebno prevzame ter mi plača "na roko" (račun seveda izstavim), potem pa moram izpisati blagajniški prejemek. Drži?
jasnova
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jasnova »

Dovolj bo Potrdilo o vplačilu (Obr. 5,29). Lahko pa na izdanem računu (tistem, ki ostane pri vas in tudi na tistem, ki ga boste dali prejemniku) zabeležite, da je račun plačan z gotovino in se oba podpišeta.
kali
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kali »

Pozdravljeni, kako pa se knjiži po enostavnem knjig. blagajniški prejemek, in sicer pri plačilu varščine za poslovni prostor mi je izdal lastnik blagajniški prejmek, a to knižim kar kot prejeti račun?

Hvala.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ne to ni račun, to je plačilo.

Če je pa znesek večji od 420€ ( velja do 27.12- od takrat naprej pa 50€ ) pa ste itak v prekršku inj je bolje da tega ne poknjižite ampak ej bolje, da vam varščino ob skelnitivi posla vrnejo, vi pa potem vse nakažete preko TRR.
Odgovori