pozdravljeni,
zanima me, kako vi rešujete problem zaposlitve za npr 14 dni? Ali se pogodba o zaposlitvi lahko sklene za krajši čas ali to rešujete kako drugače? Problem so novi zaposleni za katere ne vemo, ali se bodo obdržali ali ne. Gre za gostinsko dejavnost.
pogodba o zaposlitvi za krajši čas
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: pogodba o zaposlitvi za krajši čas
Ne vem, za kaj gre "ali se bodo obdržali ali ne" - če gre za prizkus usposobljenosti, je v tem primeru bolje uporabiti poiskusno dobo. Načeloma sklepanje pogodb ni časovno omejeno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: pogodba o zaposlitvi za krajši čas
Zdravo,
sem mišljenja, da je načeloma bolje uporabiti poskusno obdobje 14 dni, pogodba pa naj bo daljša. Vsaj 1 mesec.
g. Zbačnik: ni nikjer določeno, da ne smejo biti pogodbe krajše npr. od 1 meseca? Lahko pogodbo sklenemo samo npr za 14 dni, kot je navedeno zgoraj. Oz. skrajšati pogodbo (pa je ta skrajšana pogodba veljavna 14 dni)?
hvala za odgovore,
Lejla
sem mišljenja, da je načeloma bolje uporabiti poskusno obdobje 14 dni, pogodba pa naj bo daljša. Vsaj 1 mesec.
g. Zbačnik: ni nikjer določeno, da ne smejo biti pogodbe krajše npr. od 1 meseca? Lahko pogodbo sklenemo samo npr za 14 dni, kot je navedeno zgoraj. Oz. skrajšati pogodbo (pa je ta skrajšana pogodba veljavna 14 dni)?
hvala za odgovore,
Lejla