Pozdravljeni,
Zanima me kako se vodijo premoženjske pravice na kontu 0030. Prevzela sem delo računovodkinje, ki je vodila nakup programov in licenco AMis na teh kontih in sedaj me zanima ali se to po določenem času mora odpisati ali se to vodi za nedoločen čas?
Hvala za pomoč,
Premoženjske pravice 0030
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Premoženjske pravice 0030
Na kontu pustite toliko časa, kot so programi v uporabi. Velja enako kot za opredmetena osnovna sredstva, stanje na kontu se mora ujemati z nabavno vrednostjo sredstva v analitiki. Ko sredstvo izločite iz evidenc, zaprete tudi konta 003 in 008.
Hvala za pomoč,
lp
Bom vprašala kar tu: npr.kupiš nov rač.program za vodenje zalog,os...
Uporabljaš novega,starega v tekočem letu ne.Je pa stari program še vedno instaliran na rač., ker ga rabimo za kakšne preglede za nazaj.
Ali se oz.kdaj se ta stari program izbriše iz evidenc os in se poknjiži odpis v gk?
Uporabljaš novega,starega v tekočem letu ne.Je pa stari program še vedno instaliran na rač., ker ga rabimo za kakšne preglede za nazaj.
Ali se oz.kdaj se ta stari program izbriše iz evidenc os in se poknjiži odpis v gk?
Kakšen namig?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Le zakaj, če ga še uporabljate oziroma še obstaja. Le v primeru, da ga dejansko odstranite, ga izbrišete tudi iz registra.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko