Lep pozdrav!
Pred kratkim sem se odločil, da si poskusim nekaj zaslužit v tujini. Po oglasu sem našel delodajalca, z obljubami...in zadeva je tekla nekako takole;
Po nekaj tednih čakanja mi žena!! od delodajalca prinese POGODBO O ZAPOSLITVI ZA DOLOČEN ČAS in jo sklenema za 1mesec, za delo v Nemčiji. Zgodilo se ni nič, žena mi trdi, da je pogodba nična!? Torej, pogodba se iz strani delodajalca ni izvrševala! Namreč ni zagotovil dela, ni me prijavil na pristojne urade (plačilo prispevkov itd.)
Ali lahko kaj zahtevam iz naslova te pogodbe?
Po preteku prve pogodbe smo sklenili drugo, za en mesec za minimalni zajamčeni dohodek, delal sem 15 dni po 10 ur, ena ura prosta za malico.. (plačan prevoz in nočitve). Dobil sem vsega skupaj 785eu, za delo v Nemčiji! brez stroškov hrane, terenskega dodatka, delal sem 66ur, sedem dni na teden, odmor za malico ni bil plačan. Tudi v obliki dnevnic nisem dobil nič! Delodajalec me je napotil na delovno mesto brez zdravniškega pregleda...
Pozneje mi je po mailu celo zagrozil "če ti pa kaj ne paše se pa obrni na mene in boma razčistila stvari" in "če pa boš okoli kaj govoril,kakšen delodajalec sem pa boma zadevo razčistila na sodišču", tako, da ne morem računati na kakršnokoli sporazumno rešitev!
Kaj mi pripada v tej situaciji in kam se naj obrnem po pomoč?
Lp. Andrej
Pogodba o delu v tujini neizpolnjena, druga premalo plačana?
Moderator: Mirko Zbačnik