Davek od dobička - NUJNO!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Davek od dobička - NUJNO!!
Spet imam eno težavo. Ker sem si napačno predstavljala, koliko lahko uveljavljamo olajšave za investiranje, sem napačno izpolnila Obračun DDPO. Vpisala sem olajšavo v znesku 43.817,74 € (28.296,6 € iz leta 2009 ter 15.521,14 € iz leta 2010). Mislila sem, da je znesek 30.000 € mišljen za posamezno leto, amkap očitno je mišljen za skupni znesek, kajne? Če sem se zmotila, potem imamo za leto 2010 13.817,00 € davka od dobička? Ali moram sedaj popraviti kaj bilance, ki sem jih že oddala na AJPES? Lepo prosim za pomoč? Sem začetnik v računovodstvu in se še malo lovim. Ali davek knjižim v leto 2010 oziroma, kaj moram narediti sedaj, ko sem ugotovila to napako???
Re: Davek od dobička - NUJNO!!
Jasno, da morate popraviti letno poročilo: bilanco stanje, izkaz poslovnega izida in ostale obrazce, ki ste jih že poslali AJPES-u. Tudi pravilno obveznost za davek ter višino poslovnega izida tekočega leta morate ugotoviti in knjižiti še v leto 2010. Ker so vnešeni podatki že "zaprti", pokličite na AJPES in naj vam povedo kako jih odpreti in popraviti.
Olajšava za investiranje je navzgor omejena na 30.000€ v posameznem davčnem letu. Kolikor bi vnesli davčni obračun pred oddajo bilanc za AJPES, vam že program ne bi pustil naprej. Neizkoriščeno olajšavo prenesete v naslednja davčna leta, izpolnite Prilogo-6a.
lp
Olajšava za investiranje je navzgor omejena na 30.000€ v posameznem davčnem letu. Kolikor bi vnesli davčni obračun pred oddajo bilanc za AJPES, vam že program ne bi pustil naprej. Neizkoriščeno olajšavo prenesete v naslednja davčna leta, izpolnite Prilogo-6a.
lp