Sem s.p. in imam zaposlenega kateri je ta mesec moral opraviti 40 ur dela zaradi tega ker je imel kazni to se pravi da ga en teden ni bilo v službo kako mu potem obračunam zaradi prispevkov in plače. Vem da je pač en teden bil manj v službi ampak zanima me če mi mora on kakšno dokazilo priložiti da je bil on res tam zaradi davčne pri plačevanju prispevkov.
Upam da me razumete kaj hočem uprašati in me zanima če se je že kdo srečal s takim primerom?
zapolsleni opravlja delo zaradi kazni
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: zapolsleni opravlja delo zaradi kazni
Odvisno, kakšen je dogovor med vama dvema: dopust ali neplačana odsotnost, ker to po moje ne spada pod kakršnokoli zakonsko opravičeno odsotnost z dela, kot npr. udeležba na sojenju, dajanje krvi ...
Nisem še imela takega primera, tako da počakajte še na kakšen odgovor.
Nisem še imela takega primera, tako da počakajte še na kakšen odgovor.
dogovarjala sva se da bo to kot neplačana odsotnost. Potem pomeni glede plačevanja njegovih prispevkov potem manj dni če jaz to prav razumem. Mogoče postavljam neumna vprašanja ampak sem čisto frišna v tem sploh v tem da imam enega zaposlenega s takim problemom večinoma sem delalal samo s študenti in zato ni nič kaj več izkušenj.
Pri neplačani odsotnosti je pravtako potrebno plačati prispevke. Iste kot pri razliki do minimalne ( mislim, da vse razen poškobe pri delu ) od njegove osnovne plače. Prispevke od plača delavec, prispevke na pa vi, ne glede na to, da ga ni bilo v službi.