ID št. na računu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mmarja3
Začetnik
Začetnik

ID št. na računu

Odgovor Napisal/-a mmarja3 »

Zdravo,

trenutno imamo težavo v programu in nam pri izdanih fakturah ne izpiše naše ID št. za DDV. Jasno mi je, da je to po 82. členu ZDDV obvezen podatek na računu. Nič pa ne piše na kakšen način mora biti zapisano. Se pravi, da je lahko dopisano tudi na roko.
Kakšne so vaše izkušnje? Ali bi tak račun zavrnili?

Hvala!

Lp
luca13
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: ID št. na računu

Odgovor Napisal/-a luca13 »

Pozdravljeni.

Zakaj pa v času, dokler ne popravite napake ne izdajate računa napisanega v Wordu? Se mi zdi bolj strokovno.

LP
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Kaj pa če dodate DDV št. v naziv, k naslovu? Če ju lahko spreminjate, seveda.
Jaz ne bi zavračala računov, ki imajo ID št. napisano na roko, nimam pa neposrednih izkušenj s kontrolo glede tega.
novi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a novi »

mmarja3 napisal/-a:Zdravo,

trenutno imamo težavo v programu in nam pri izdanih fakturah ne izpiše naše ID št. za DDV. Jasno mi je, da je to po 82. členu ZDDV obvezen podatek na računu. Nič pa ne piše na kakšen način mora biti zapisano. Se pravi, da je lahko dopisano tudi na roko.
Kakšne so vaše izkušnje? Ali bi tak račun zavrnili?

Hvala!

Lp
Ne poznam predpisa, ki bi določal, da morajo biti dokumenti napisani "računalniško". Torej, vse dokumente (tudi račune) bi lahko pisali "na roko" kar pomeni, da je tudi davčna številka lahko pripisana "ročno".

Me pa zanima, kakšen je to program, da na računu nima ID št. za DDV. Upam, da takšnega programa niste kupili in da za tak program ne plačujete najemnine.
jurek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a jurek »

Nismo vedno programerji vsega krivi.
Sem imel eno stranko, ki je kupila program in želela izpise takšne, kot jih je prej v excelu imel.
Nekaj časa sem mu dopovedoval da je seštevek po davčnih stopnjah obvezen, potem pa sem obupal in naredil izpis po njegovih željah z vsemi tipkarskimi napakami vred.
Odgovori