Pozdravljeni,
v času svoje nosečnosti bi potrebovala asistenta/asistentko, ki mi bo pomagala pri opravljanju dela. Večino dela je pisarniškega, nekaj pa terenskega. Ta oseba bi me potem tudi nadomeščala v času porodniškega dopusta in če se izkaže, da bomo potrebovali še nekoga za pomoč pri administraciji in manj zahtevnih računovodskih delih bi tudi po moji vrnitvi dobila pogodbo. Vendar bi sedaj in kasneje, ko se vrnem, potrebovala nekoga za 2-6 ur dnevno. Med mojo odsotnostjo seveda za polni delovni čas.
Kakšno možnost zaposlitve mu/ji lahko ponudimo? Sama bi najraje kar pogodbo o zaposlitvi, vendar kako je s pogodbami s skrajšanim delavnim časom. S tem namreč nimam izkušenj, saj smo v firmi vsi za polni delovni čas. Rada bi tudi, da ga/jo prej lahko spoznam, da vidim ali je primeren/a za nadaljne delo z mano in v podjetju. Jaz bi namreč odrejala delo in razporejala delovne obveznosti.
Zaposlitev ali pogodba?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Zaposlitev ali pogodba?
Najbolje je sodelovati z nekom, ki ima svojo dejavnost in sicer s pogodbo o poslovnem sodelovanju. Po dogovoru/lahko mesečno.../ vam izdaja račune glede na opravljene ure. Ko ga spoznate in če vam je v redu, ga lahko redno zaposlite ali pa ostanete v zgoraj opisanem razmerju.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Zaposlitev s skrajšanim delovnim časom ni dosti drugačna od tiste s polnim. Razlika je v malici, če gre za delovni čas manj kot 4 ure dnevno, ker potem malica ne pripada; v nasprotnem primeru pripada polna malica. Prevoz na delo ravno tako pripada v polnem znesku.
Dopust se šteje v dnevih in pripada glede na trajanje pogodbe (manj kot 6 mesecev - sorazmeren dopust; več kot 6 mesecev - poln dopust; prehod k novemu delodajalcu - v dogovoru z novim delodajalcem sorazmerno). Regres pripada sorazmerno.
Lahko sklenete pogodbo za nekaj mesecev, da vidite, kako se obnese in potem podaljšate ali pa sklenete pogodbo s preizkusno dobo in če ne ustreza, se pogodba prekine.
Dopust se šteje v dnevih in pripada glede na trajanje pogodbe (manj kot 6 mesecev - sorazmeren dopust; več kot 6 mesecev - poln dopust; prehod k novemu delodajalcu - v dogovoru z novim delodajalcem sorazmerno). Regres pripada sorazmerno.
Lahko sklenete pogodbo za nekaj mesecev, da vidite, kako se obnese in potem podaljšate ali pa sklenete pogodbo s preizkusno dobo in če ne ustreza, se pogodba prekine.
Slo5, če ste morda s štajerskega konca, me prosim kontaktirajte na e-mail.
Mincek