Včasih se je do 31.1. moralo javiti na DURS poročilo o plačah in prispevkih zaposlenih, o tem se je tudi moralo obvestiti zaposlene, kako je to sedaj po novem? baje že lani ni bilo potrebno če daješ vsaki mesec obrazec REK-1.
je to res? sem podjetnik, imam 1 zaposlenega
lep dan in hvala za odgovor.
Jani
poročila o plačah zaposlenih
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: poročila o plačah zaposlenih
v bruto zneskih??
Iz obvestila mora biti razvidna bruto plača od decembra 2010-novembra 2011
znesek akontacije dohodnine
prispevke za socialno varnost delojemalca
znesek akontacije dohodnine
prispevke za socialno varnost delojemalca
imel sem delavca zaposlenega za polni delovni čas pa sem ga v sredini januarja prijavil samo za 4 ure.
kako pošljem z REK -1 obračun, a naredim v dveh dokumentih? eno do datuma 8 ur, pa drugega do konca meseca 4 ure?
hvala za odgovor.
Jani
kako pošljem z REK -1 obračun, a naredim v dveh dokumentih? eno do datuma 8 ur, pa drugega do konca meseca 4 ure?
hvala za odgovor.
Jani
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne, v "enem kosu". Poročate kumulativno koliko ur je bil zaposlen v določenem obdobju, torej, v enem mesecu. Niti ne vem, če bi portal e-davkov sprejel dva obrazca za en mesec, razen mogoče, če bi delavca odjavili in prijavili.
PS.: Mimogrede, vem, niste vprašali (se me ne tiče); ste poskrbeli za odpoved stare pogodbe s ponudbo nove?
PS.: Mimogrede, vem, niste vprašali (se me ne tiče); ste poskrbeli za odpoved stare pogodbe s ponudbo nove?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

imel sem odjavo in ponovno prijavo za 4 ure na obrazcih M1, predhodno sem obvestil pismeno delavca o nameravani odpovedi, pogodbo sva naredila novo, saj ne vem se mora delavec za preostanek časa prijaviti na zavodu za zaposlovanje? saj bi mu pripadala še kako nadomestilo glede na dobo, ki je bil v službi pri meni. Janez