s.p.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sircelj
Novinec
Novinec

s.p.

Odgovor Napisal/-a sircelj »

Pozdravljeni! Prosim za pomoč.
Sem redno zaposlena v računovodstvu za polni delovni čas, sedaj pa bi želela voditi knjige za en s.p. do tri urce na teden. Kakšno pogodbo lahko sklenem z s.p.-jem, da to ne bo delo na črno, baje je po novem zakonu o delovnem razmerju bolj strogo. Lahko sklenem podjemno pogodbo? Jo lahko za to dejavnost?
Zanima me še ali lahko vetrolov knjižimo med osnovna sredstva kot zgradbo z am.st.20%, kljub temu, da s.p. nima med OS knjižene zgradbe, svoje pisarne pa ima v lastni hiši, ali gre za vlaganja v tuja OS, ali morda kar v opremo (čeprav ni samostojno uporabljivo, ampak kupaj z zgradbo), d abo am st. večja?

hvala za odgovor, pa lep dan želim!
melita
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Podjemna pogodba ni problem, saj lakho s.p. (pa tudi ostali), vodi računovodstvo sam, ali pa nekoga najame za opravljanje tega dela. Na DURS je potrebno pred koncem koledarskega leta podati izjavo na kakšen način se vodijo knjige in kje.
Glede vetrolova pa nimam nobenega pametnega odgovora. Med OS težko, odvisno pa je seveda tudi od vrednosti. Odločite se po zdravi presoji.

katrijn
sircelj
Novinec
Novinec

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal katrijn</i>
<br />Podjemna pogodba ni problem, saj lakho s.p. (pa tudi ostali), vodi računovodstvo sam, ali pa nekoga najame za opravljanje tega dela. Na DURS je potrebno pred koncem koledarskega leta podati izjavo na kakšen način se vodijo knjige in kje.
Glede vetrolova pa nimam nobenega pametnega odgovora. Med OS težko, odvisno pa je seveda tudi od vrednosti. Odločite se po zdravi presoji.

katrijn
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
sircelj
Novinec
Novinec

Hvala, se pravi, da lahko skleneva podjemno pogodbo in javiva na Durs, da jaz vodim knjige. Imava še kakšne obveznosti potem, glede kakšnih prispevkov, itd? Z s.p.-ji se do sedaj namreč nisem še ukvarjala, zato mi je kak stvar še uganka.

lepa dan
melita
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Hvala, se pravi, da lahko skleneva podjemno pogodbo in javiva na Durs, da jaz vodim knjige.
Ja najbrž so mu dali obrazec kdo in kako bo vodil knjige

Imava še kakšne obveznosti potem, glede kakšnih prispevkov, itd? Z s.p.-ji se do sedaj namreč nisem še ukvarjala, zato mi je kak stvar še uganka.
Ja on bo imel prispevke za plačevati ja kot s.p.
Samo ne vem če to mislite...

Vprašajte - sem sem lani sama borila s prvim s.p. jem sedaj je pa že vse pod kontrolo
Odgovori