ENOSTAVNO KNJIGOVODSTVO IN SUBVENCIJA
Moderator: Mirko Zbačnik
ENOSTAVNO KNJIGOVODSTVO IN SUBVENCIJA
Spet se oglaša. Zadnjič sem že postavila vprašanje glede subvencije za samozaposlitev pa imam še vseeno eno vprašanje. Ker sem jaz ta denar že letos porabila in si kupila določene stvari za zagon same dejavnosti (šiviljstvo), pa zdaj delam bilanco, me zanima, če bi bilo narobe, da si prikažem, da sem jaz dejansko ta denar (celi znesek), že porabila in ga ne razdelim na 24 delov? ker sem res imela toliko stroškov, dejansko denarja nimam več, in če upoštevam samo tistih 12/24,sem v bistvu v čistem minusu (če pregledam prihodke in odhodke) čez leto pa sem tudi plačevala akontacijo dohodnine. prosim za pomoč
Re: ENOSTAVNO KNJIGOVODSTVO IN SUBVENCIJA
spokec, povsem enostavno - brez računovodje ne bo šlo !!
Ker ti je bilo lepo razloženo, da poraba denarja ni isto kot odhodki, je škoda še izgubljati čas.!! lp
Ker ti je bilo lepo razloženo, da poraba denarja ni isto kot odhodki, je škoda še izgubljati čas.!! lp
se pridružujem novici, dodala bi še: subvencija je namenjena pokrivanju prispevkov, zato se deli na 24 mesecev. kaj ste pa vi kupovali za zagon dejavnosti, nima veze s subvencijo. To so stroški ali kvečjemu osnovna sredstva - odvisno kaj ste kupovali.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Imam status invalida in zato imam oproščeno polovično plačilo prispevkov, prav kako dobim mesečno cca 150€ za pokrivanje prispevkov (invalid nad kvoto). mogoče nisem jasno prej povedala, imam vodeno knjigo prihodkov in odhodkov. to subvencijo sem vodila pod ostale prihodke, tisti znesek ki ga dobim mesečno porabim za plačilo prispevkov. ko sem spraševala na zavodu so mi rekli, da ni nič narobe če si s tem denarjem kupim stvari za zagon podjetja, saj drugega denarja nisem imela.
tako sem si pač s tem opremila prostor, ga renovirala, kupila sem si stvari, da lahko sedaj normalno dela