Pozdravljeni,
imam stranko, ki se ukvarja s frizersko dejavnostjo. Ker posluje izključno samo gotovinsko (stranke ji plačajo storitve z gotovino, zato tudi stroške poravnavava z gotovino; kar je nad 420,00 €, pa s položnico na okencu banke oz. pošte). Ali je po zakonu obvezno, da odpre poslovni bančni račun?
Hvala!
ODPRTJE TRR-ja - OBVEZNO ALI NE?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: ODPRTJE TRR-ja - OBVEZNO ALI NE?
Za opravljanje dejavnosti mora imeti ločen transakcijski račun, ne glede na to, da posluje pretežno z gotovino.
Če ga nima: kazni so visoke!
lp
Če ga nima: kazni so visoke!
lp
Pozdravljeni,
da še jaz pristavim "piskrček" - zanima me, če mora polagati izkupiček na trr in nato lahko dvigne, ali kako prakticirate drugi?
Hvala za odgovor in lp,
da še jaz pristavim "piskrček" - zanima me, če mora polagati izkupiček na trr in nato lahko dvigne, ali kako prakticirate drugi?
Hvala za odgovor in lp,
s.p. ni potrebno polagati denarja na TRR (lahko samo toliko, da pokrijejo stroške prispevkov, računov,...), lahko dvigujejo iz TRR brez omejitev.
D.o.o. to ni dovoljeno.Vse se vrši preko TRR.........
D.o.o. to ni dovoljeno.Vse se vrši preko TRR.........
Hvala, gitara, samo potrditev sem hotela. 
Z dnem 1.1.2010 so na podlagi Zakona o plačilnem prometu stopile v veljavo zakonodajne spremembe, ki so pomenile, da od tega datuma pravnim osebam ni več potrebno vsakodnevno polaganje gotovine..Nov predpis, ki bi urejal tovrstne obveznosti (še) ni bil sprejet.
Morebitne gotovine iz poslovanja, ki presega blagajniški maksimum, ni zakonsko obvezno položiti na transakcijski račun, ampak jo imajo lahko še naprej v blagajni in jo porabijo za poslovanje.
Na podlagi internega sklepa se lahko določi, za kaj se porablja gotovina pri tem pa je potrebno paziti na omejitve glede plačevanja z gotovino.
Morebitne gotovine iz poslovanja, ki presega blagajniški maksimum, ni zakonsko obvezno položiti na transakcijski račun, ampak jo imajo lahko še naprej v blagajni in jo porabijo za poslovanje.
Na podlagi internega sklepa se lahko določi, za kaj se porablja gotovina pri tem pa je potrebno paziti na omejitve glede plačevanja z gotovino.