Pozdravljeni!
Pred časom se je delavka poškodovala na poti iz službe. Pristala je v bolnišnici.
Podjetje ima sklenjeno kolektivno nezgodno zavarovanje pri zavarovalnici Triglav. Upravičenec za izplačilo dnevnega nadomestila je delavka.
Včeraj je podjetje na račun dobilo nakazano nadomestilo, delavka pa želi da ji ga čimprej izplačamo.
S takim primerom se srečujem prvič.
Zanima me na kako ji lahko to izplačam. Ali ji lahko to kar prenakažem? Ali je potrebno kakšno poročanje na durs? Zanima me tudi kam se knjiži prejeto nadomestilo?
Kolektivno nezgodno zavarovanje
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Kolektivno nezgodno zavarovanje
Zakaj ste na odškodninski zahtevek napisali vaš ŽR, če je upravičenka dnevne odškodnine delavka, bi morali na zahtevek napisati njen račun in bi ona dobila denar, sedaj pa če veste da je upravičenka ona ji ga kar prenakažite na njen račun.
LP
LP
Če ste za zavarovanje trgali od plače delavki, ji enostavno prenakažete denar.
Če pa je za zavarovanje plačevalo podjetje, potem pa je po mojem to za delavko drug dohodek iz delovnega razmerja. Mislim, da je obdavčeno kot plača, toda nisem prepričana.
Naj me kdo popravi, če se motim.
Če pa je za zavarovanje plačevalo podjetje, potem pa je po mojem to za delavko drug dohodek iz delovnega razmerja. Mislim, da je obdavčeno kot plača, toda nisem prepričana.
Naj me kdo popravi, če se motim.
Ne, delavki nismo trgali od plače. Zavarovalnino je pokrilo podjetje.
A potem moram narediti rek?
A potem moram narediti rek?