Spoštovani
Odpiram s. p.. Ker bom večinoma poslovala s podjetji, ki so zavezanci za DDV bi se prostovoljno postala zavezanec za DDV. Se mi splača?
Je res, da nekateri zavezanci za DDV nočejo poslovati z s.p.-ji, ki niso zavezanci za DDV?
Kaj to pomeni za mene, če se prostovoljno vključim? Vem, da moram ostati zavezanec za DDV vsaj 5 let. Kaj se zgodi, če s.p. zaradi tega, ker ne bom imela dela zaprem? Slišala sem namreč, da moram v tem primeru za nekatera osnovna sredstva plačati davek in obresti. Ali to drži? Katera osnovna sredstva so to?
Hvala za odgovor
lp
V DDV prostovoljno
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: V DDV prostovoljno
Za vsa osnovna sredstva, katera ste kupili z dd, je treba poračunati ddv, če ga predčasno zaprete in OS še niso zamortizirana, pravtako velja za blago ali material na zalogi.
Nisem še slišala, da nekatera podjetja ne bi hotela poslovati s s.p., ki niso davčni zavezanci....
Ali se vam splača je kompleksno vprašanje - treba je narediti analizo - predvideni prihodki, odhodki, itd...
Nisem še slišala, da nekatera podjetja ne bi hotela poslovati s s.p., ki niso davčni zavezanci....
Ali se vam splača je kompleksno vprašanje - treba je narediti analizo - predvideni prihodki, odhodki, itd...
Zanesljivo vem, da sta taka podjetja Union in Lek.
Je treba obračunati davek za vsa osnovna sredstva ali samo tista kjer pač uveljavljaš DDV nazaj?
To pomeni za vsa osnovna sredstva ne glede na vrednost ali nad določeno vrednostjo? Slišala sem namreč, da samo za sredstva nad določeno vrednostjo 500 evrov?
Najlepša vam hvala za odgovore
Je treba obračunati davek za vsa osnovna sredstva ali samo tista kjer pač uveljavljaš DDV nazaj?
To pomeni za vsa osnovna sredstva ne glede na vrednost ali nad določeno vrednostjo? Slišala sem namreč, da samo za sredstva nad določeno vrednostjo 500 evrov?
Najlepša vam hvala za odgovore
500 eur je meja kaj naj bi bilo osnovno sredstvo in kaj drobni inventar. Vendar lahko v pravilniku to drugače definirate.