Najprej za opravičilo, saj ne vem kam drugam naj se obrnem, saj sem fizična oseba, in se mi zdi ta forum še najboljši za moje vprašanje
Torej, včeraj sem prejel odločbo od davčnega urada Ljubljana, in sicer za odmero dohodnine od dobička iz kapitala za leto 2008!!
Se pravi, za 6 let nazaj.
Na spletni strani urada je informacija o času izdaje odločbe davčnega urada:
Napoved sem oddal 23.2.2009, se pravi so imeli čas do najkasneje 30.4.2009. Datum na odločbi je pa 17.2.2014, oziroma sem ga prevzel 28.2.2014.Na podlagi napovedi izda davčni organ odločbo o višini dohodnine od dobička iz kapitala v 30 dneh od dneva vložitve napovedi oziroma do 30. aprila tekočega leta za preteklo leto. Rok za plačilo davka je 30 dni od dneva vročitve odločbe.
Sedaj me pa zanima, ali imajo pravno podlagi za to odločbo, in jo moram plačati, ali je zastarela?
Drugo, v sami odločbi so se zmotili glede dobička, in ga prikazali večjega kot je v resnici bil.
Imam tudi vse potrebne popisne liste o nakupih in prodajah vrednostnih papirjev.
S tem se verjetno lahko pritožim, in izpodbijam to odločbo, kajne?
Bolj me zanima za ta pretečen čas, ki so ga potrebovali, da so mi odmerili dohodnino.
Se vam vnaprej zahvaljujem za odgovore.
Lep pozdrav
Matej