opomin na račun ki ga nismo prejeli

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ana123ana
Novinec
Novinec

opomin na račun ki ga nismo prejeli

Odgovor Napisal/-a ana123ana »

imam eno vprašanje

Nekaj dni nazaj smo dobili po pošti opomin, za račun katerega nismo nikoli prejeli.
Smo PGD, naš naslov se je pred nekaj leti spremenil, vendar firma tega naslova ni popravila, kar je vrjetno razlog
da se je račun nekje na pošti izgubil, med tem ko smo opomin (čeprav napisan napačen naslov) vseeno dobili, na pravi naslov.
eno leto po zapadlosti računa smo dobili opomin za 10evrov, po telefonu smo govorili z gospo iz firme, vendar se jim ni dalo dopovedati,
in pravijo da mormo vseeno plačati opomin.
ko smo umenili da naj popravijo opomin na pravi naslov, so rekli da nam bojo zaračunali še dodatne stroške za pošto.

prosim če mi lahko nekdo pove, kdo ima tukaj prov, oni, da mormo mi vseen plačat vse, ali mi ?
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Re: opomin na račun ki ga nismo prejeli

Odgovor Napisal/-a slava »

Sicer je čudno, da so opomin poslali šele po enem letu, pa vseeno vas moram razočarati:

- vi ste dolžni podatke popraviti v ustreznih registrih, drugače vas tudi davčna ne more najti
- če je bil račun za nabavljen material, vam je morala ostati nekje dobavnica za katero niste prejeli računa
- če je bil račun za opravljeno storitev, vam je morala ostati nekje naročilnica, za večje storitve pa prevzem opravljene storitve.
Vem, da marsikje nimajo evidenc o nabavljenem materialu oz. storitvah. Zahtevajte od dobavitelja da vam predloži podpisano dobavnico oz. prevzemnico. Če to ima potem je žal bil pri vas nekdo malomaren in verjamem da dobavitelj nima razumevanja.

Lep pozdrav,
slava
Odgovori