Lepo pozdravljeni,imam en kup vprašanj
sem zaposlen v gostinstvu in prejemam izplačilo plače cca 750 eur na račun ostalo pa je bilo na roke.Sedaj delodajalec želi da odprem normirani popoldanski s.p. da mi razliko izplača na s.p.,saj noče nakazati celotne plače.Ker se ne spoznam me zanima kaj to potegne za sabo na moji strani.
recimo da imam mesečno 750 eur na račun in še sedaj če odprem popoldanski s.p. še cca 800 eur,pa da ne bo pomote delam v povprečju 240 ur na mesec .
zanima me :
-ali lahko na redno plačo dam otroke kot vzdrževane družinske člane če imam normirani popoldanski s.p.
-ali se pri dohodnini konec leta upošteva samo rednih 750 eur,ali se mi zviša dohodninski razred zaradi s.p.ja,
-ali se da kateremu prikazati kako me pride na letni ravni teh 800 eur glede dohodnine,glede teh 750 znam izračunati koliko dohodnine dobim nazaj,glede s.p.ja pa ne gre ,ne vem ali se vse skupaj gleda kot dohodek...
kakršna koli pomoč ali nasvet bi mi prav prišla
plača
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: plača
[quote="svaljkec"]
-ali lahko na redno plačo dam otroke kot vzdrževane družinske člane če imam normirani popoldanski s.p. - JA
-ali se pri dohodnini konec leta upošteva samo rednih 750 eur, - JA
-ali se da kateremu prikazati kako me pride na letni ravni teh 800 eur glede dohodnine - NE VPLIVA
Opomba: Nisem prepričana, če sme biti registrirana dejavnost sp enaka delu, ki ga opravljaš kot zaposleni ?
Ali tržna, furs tolerirata, da bi redno zaposleni potem popoldne opravljal ISTO DELO PRI ISTEM DELODAJALCU?
-ali lahko na redno plačo dam otroke kot vzdrževane družinske člane če imam normirani popoldanski s.p. - JA
-ali se pri dohodnini konec leta upošteva samo rednih 750 eur, - JA
-ali se da kateremu prikazati kako me pride na letni ravni teh 800 eur glede dohodnine - NE VPLIVA
Opomba: Nisem prepričana, če sme biti registrirana dejavnost sp enaka delu, ki ga opravljaš kot zaposleni ?
Ali tržna, furs tolerirata, da bi redno zaposleni potem popoldne opravljal ISTO DELO PRI ISTEM DELODAJALCU?