Pozdravljeni, ravno berem za nazaj, da se študentu na obvezni praksi lahko izplača tudi malica in prevoz na delo.
Ali je to potrebno kam poročati na Furs ali se lahko kar nakaže na TRR študenta (pač v višini prevoza , ki je tudi za redno zaposlene)?
Hvala.
Študentska praksa - prevoz na delo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Študentska praksa - prevoz na delo
Pa še za eno pomoč prosim,
pravkar izpolnjujem rek-1a obrazec, dali bi študentu več nagrade, kot je neobdavčena z Uredbo (172 eur) in sicer dodatno še 200 eur.
To vpišem pod št.102 - davčna osnova 200 eur,
pod 101 je znesek 372 eur,
iRek izpolnim s celotnim bruto zneskom v višini 372 eur, tudi za 6,36% prispevke sem dala 372 eur .....zdaj pa problem.....
kje in kako naj izračunam znesek za dohodnino od osnove, zneska 200 eur???!!
Ali je to cedularna obdavčitev v višini 25%....se pravi 200 * 0,25 = 50 eur dohodnine in jo vpišem pod točko 301 in A091?
Če dam pod edavki izračun, mi program ne izračuna sam višine dohodnine, ki bi jo bilo potrebno plačati od zneska 200 eur.
Lepo prosim za hitro pomoč, kako izponite REK- 1a pri izplačilu nagrade študentu nad Uredbo?
Hvala
pravkar izpolnjujem rek-1a obrazec, dali bi študentu več nagrade, kot je neobdavčena z Uredbo (172 eur) in sicer dodatno še 200 eur.
To vpišem pod št.102 - davčna osnova 200 eur,
pod 101 je znesek 372 eur,
iRek izpolnim s celotnim bruto zneskom v višini 372 eur, tudi za 6,36% prispevke sem dala 372 eur .....zdaj pa problem.....
kje in kako naj izračunam znesek za dohodnino od osnove, zneska 200 eur???!!
Ali je to cedularna obdavčitev v višini 25%....se pravi 200 * 0,25 = 50 eur dohodnine in jo vpišem pod točko 301 in A091?
Če dam pod edavki izračun, mi program ne izračuna sam višine dohodnine, ki bi jo bilo potrebno plačati od zneska 200 eur.
Lepo prosim za hitro pomoč, kako izponite REK- 1a pri izplačilu nagrade študentu nad Uredbo?
Hvala
LP