Zakon o povezanosti oseb - Pomoč!

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Dolenjc
Novinec
Novinec

Zakon o povezanosti oseb - Pomoč!

Odgovor Napisal/-a Dolenjc »

Pozdravljeni.

Imam spletno stran. Ta spletna stran ima toliko in toliko obiskovalcev na dan, ki pridejo preko Googla (dobra optimizacija). Vzdrževanje ne stane nič, spletna stran je stara par let in obiskovalci prihajajo sami od sebe.

Obiskovalci se po obisku moje spletne strani preusmerijo na določeno tujo spletno trgovino preko katere nekateri izmed njih potem nakupujejo, na moj račun pa pride provizija od vseh nakupov, ki jih ti obiskovalci opravijo za kar tej spletni trgovini izdajam račun vsak mesec.

Problem je, da me je ta spletna trgovina na katero preusmerjam promet zaradi moje neumnosti pred kratkim odrezala in pri njih velja pravilo, da ko narediš napako, ti prepovejo vsakršno nadaljnjo sodelovanje. Lahko pa se za sodelovanje prijavi kdorkoli drug, tudi če za to uporablja mojo spletno stran.

Da preidem k vprašanju... Žena je zaposlena. Ali lahko odpre popoldanski "navaden" s.p. in s pogodbo urediva nekako tako, da je moja spletna stran v njeni uporabi za kar mi plača najemnino na moj normiran s.p.? Recimo, da lahko obdrži 10% prihodkov, ki pridejo od provizij preko moje spletne strani, jaz pa ji vsak mesec izdam račun za najemnino v obliki vseh ostalih prihodkov (90% vseh prihodkov)?

Gre to skozi, ali je problem v kakšnem zakonu o opredelitvi povezanosti oseb?
Odgovori