UPOKOJENSKO DELO

Novosti v letu 2011
Odgovori
upor_admin#2
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 05 Dec 2019, 08:53

UPOKOJENSKO DELO

Odgovor Napisal/-a upor_admin#2 » 05 Dec 2019, 09:13

Pozdravljeni,
v podjetju imamo zaposlenega našega bivšega delavca, sedaj upokojenca z novo pogodbo o zaposlitvi v višini 25% in dogovorjeno bruto plačo. Na obrazcu M-1 pri prijavi smo ga zaposlili za 10 ur na teden, oz. v pogodbi določeno, 2x na teden mora priti na delovno mesto. Pri obračunu stroškov prevoza (tudi kilometrine, ker odhaja na oglede pri projektih), malice, mi je jasno, da sovpada s fizično prisotnostjo dotičnega meseca. Postavlja pa se mi par vprašanj, za katere na netu ne dobim točnega odgovora:
1 - npr. delovna obveznost delavca pri 40 urnem delavniku je 176 ur (22 dni), za tega upokojenca bi bila evidenca delovnih ur potem 44 ur. Se pravi, v mesecu bi presegel teh 40 ur, po katerih je prijavljen? Ali to sploh ni sporno, glede na to, da to pride polne 4 tedne in še par dni? Se pravi, združljivo z dogovorom v pogodbi o prihodu na delo 2x tedensko?
2 - če je v mesecu praznik, kako se to vodi pri njem?
3 - v pogodbi o zaposlitvi piše, da se mu dopust sorazmerno obračuna po Pravilniku o delovnih razmerjih podjetja, ki delavcu glede na doseženo delovno dobo pripada v največji možni meri in je tudi "preseženo" glede na 25% prisotnost. Ali gre tukaj za kakšen drug izračun, npr. najmanj 20 dni in od tega glede na 2x tedensko prihode, skupaj 8 dni dopusta na leto? Kot delodajalec mu moramo dati odločbo o dopustu, mu ga tudi na plačilni listi prikazati tekom leta, čeprav on dejansko/fizično sploh ne koristi dopusta?
Zahvaljujem se vam za pomoč in pojasnila.

M

Odgovori