nečlanice eu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sarita14
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

nečlanice eu

Odgovor Napisal/-a sarita14 »

Iz države nečlanice sem prejela račun brez njihovega davka, kar je ok. Samo ne vem ali so ti računi predmet davčnih evidenc ali niso (ali so vključeni v obračun ddv ali ne).

Lp
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ne vem sicer, kaj so vam zaračunali. Če gre za uvoz blaga, račun tujega dobavitelja ne gre v knjige DDV. Važno pa je, da dobite carinsko deklaracijo (račun špediterja), da lahko odbijate vstopni DDV. V obračun DDV gre račun in DDV od špediterja v KPO, DDV od blaga v knjigo E-UVOZ.
Na kratko, upam da je razumljivo.

Anela
petre
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a petre »

Pozdravljeni!

Jaz pa sem dobila račun za prevajalske usluge iz Makedonije. To je storitev - kako je tu?

Hvala
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Tu so nam pa že bolj zakomplicirali življenje. V globalu: če je storitev opravljena v SLO - samoobdavčitev, drugače ni DDV. Kraj opravljanja storitev pa je bolj podrobno opredeljen v 17.členu ZDDV.,
Če pogledam na hitro, se pri prevajanju (3.točka 3. odst.) šteje kraj, kjer ima naročnik sedež. Če je naročnik iz SLO, torej po moje samoobdavčitev.
S tem nimam izkušenj, popravite me, če svetujem narobe.

Anela
sarita14
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sarita14 »

Je šlo za storitev. Slovensko podjetje je v državi nečlanici EU opravilo storitev izobraževanja. Ne vem kaj naj naredim glede davka, davčnih evidenc.

Lp
Odgovori