KONTROLNI PODATKI ZA DOHODNINO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kati
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

KONTROLNI PODATKI ZA DOHODNINO

Odgovor Napisal/-a kati »

Zanima me, če lahko kontrolne podatke za dohodnino oddam davčni v obliki računalniškega izpisa (računovodski program mi omogoča izpis teh podatkov za celo leto z vsemi postavkami, ki so potrebne), ali moram za to kupiti v knjigarni kakšen obrazec in ga izpolniti?

Ob ustanovitvi novega d.o.o.-ja mi je na davčni omenila, da moram tudi za ta d.o.o. oddati obrazec oz. izjavo, da nimamo nobenega zaposlenega. Kako naj bi ta izjava izgledala? Ali ima kdo kakšen vzorec?
Hvala za odgovore.

kati
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ni potrebno kupit obrazcev, vzorec je v zadnjem IKSU-u. sicer pa lahko oddate tudi prek spleta, oziroma s pomočjo programa, ki ga dobite na spletnih straneh DURS-a tudi z izpisom na disketo. Upam, da vam to pospira program.

Jaz sem si doslej izdelal obrazce sam, oziroma mi jih je tudi program, letos se bom poslužil disket.

Mirko
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Če imate posodobljen program - programer vam tekoče dostavlja popravke programa - je verjetno tudi disketa pripravljena iz vašega programa pravilna. Podatki morajo biti oddani tudi na disketi. Tako vam bo prihranjenega kar nekaj časa.

Pri izjavi, da nimate nobenega zaposlenega ne rabite nič komplicirati. Napištete kdo ste, komu pošiljate in kratko izjavo, da v letu 2004 nimate nobeni izplačil, od katerih bi morali obračunati dohohnino. Pri meni je bilo tako vedno v redu.
dg
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a dg »

Kati, izjavo si lahko ogledate pri plačah, pod Lukec2.

LP
kati
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kati »

hvala vsem. Zelo ste mi pomagali.
Lepo snežno idilo želim vsem "forumcem"

kati
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Imam še eno vprašanje; direktor si že kar nekaj časa ne izplačuje plače, ali ga tudi navedem v podatkih, (seveda bi prikazal vrednost 0)? Ostali delavci so dobili plače.

Mirko
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Jaz ga sploh ne bi navedla, saj pri dohodnini je pomembno izplačilo in
ne število zaposlenih, Primerjajo tako ali tako samo z rek-om, ki ste ga oddajali med letom, to mora štimati. To vam lahko samo zakomplicirajo pri pregledu poslovanja, v kolikor si je izplačeval kakšne prejemke v drugi obliki. Če boste sedaj napisali stanje 0 bo postalo malo sumljivo. Takšno je moje mnenje. Vseeno razmišljam...
izjavo pa je potrebno dati samo v primeru, če v podjetju nisi izplačal nobenega prejemka, ki je zavezan k dohodnini.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Jaz sem imela pred leti med strankami enega takega direktorja, ki si ni izplačeval plače in podatkov za dohodnino po nasvetu davčne referentke nisem pošiljala. Ali si vsaj prispevke plačuje? Če nima drugih dohodkov za vpisati v svojo osebno dohodninsko napoved, bo gotovo sumljiv.:wink:
Alica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Alica »

Kam pa pošljemo izpolnjene a3 obrazce za dohodnino-na katero davčno?
LP
Odgovori