olajšava pri davku od dobička
Moderator: Mirko Zbačnik
olajšava pri davku od dobička
POZDRAVLJENI, DO SEDAJ SMO V OBRAZCU V DAVKU OD DOBIČKA PO UPOŠTEVALI 40% OLAJŠAVO ZA NANOVO PRIDOBLJENA OS. LETOS PA JE BAJE SPREMEMBA, IN SICER BI NAJ BILO ZA RAČUNALNIKE PRIZNANO LE 15%? KAJ PA ZA OSTALA OS?
HVALA ZA POMOČ IN LP
HVALA ZA POMOČ IN LP
Olajšave za investiranje v opredmetena osnovna sredstva (razen osebnih vozil) in neopredmetena dolgoročna sredstva lahko upoštevamo: 25% za vlaganja v vsakršna opredmetena osnovna sredstva, razen v osebna vozila in neopredmetena dolgoročna sredstva, dodatno pa še 15% za opremo (tudi računalniško, ne pa za osebna vozila, pohištvo, pisarniško opremo) ter 15% vlaganj v neopredmetena dolgoročna sredstva.
Upam, da sem pomagala.
Lep pozdrav!
Upam, da sem pomagala.
Lep pozdrav!
olajšave
[quote="pamps"]Olajšave za investiranje v opredmetena osnovna sredstva (razen osebnih vozil) in neopredmetena dolgoročna sredstva lahko upoštevamo: 25% za vlaganja v vsakršna opredmetena osnovna sredstva, razen v osebna vozila in neopredmetena dolgoročna sredstva, dodatno pa še 15% za opremo (tudi računalniško, ne pa za osebna vozila, pohištvo, pisarniško opremo) ter 15% vlaganj v neopredmetena dolgoročna sredstva.
Upam, da sem pomagala.
Lep pozdrav!
Za računalniško opremo moram dodati, da je dodatno 15 % samo v primeru, če se ukvarjate s tem, npr. da ste kakšen računalniški center in podobno. Upam, da sem prav odogovorila na vprašanje, ker je sedaj nov način
Lep pozdrav - Marinka
Upam, da sem pomagala.
Lep pozdrav!
Za računalniško opremo moram dodati, da je dodatno 15 % samo v primeru, če se ukvarjate s tem, npr. da ste kakšen računalniški center in podobno. Upam, da sem prav odogovorila na vprašanje, ker je sedaj nov način
Lep pozdrav - Marinka
A to velja za d.o.o.-je ali za s.p.-je?
Sem s.p., vodim EK, sem zavezanec za DDV, dejavnost:oskrba z rač.programi.
Lansko leto sem kupil računalnik in sem v napoved za 2004 napisal, da znižujem davčno osnovo za 40% vrednosti računalnika (brez DDV).
A sem napisal preveč ali pravilno ali premalo?
Groza, pa sem mislil da sem popolnoma siguren, ko sem izpolnjeval napoved.
Sem s.p., vodim EK, sem zavezanec za DDV, dejavnost:oskrba z rač.programi.
Lansko leto sem kupil računalnik in sem v napoved za 2004 napisal, da znižujem davčno osnovo za 40% vrednosti računalnika (brez DDV).
A sem napisal preveč ali pravilno ali premalo?
Groza, pa sem mislil da sem popolnoma siguren, ko sem izpolnjeval napoved.
Maksim
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Nabavljena je računalniška oprema v letu 2004, dejavnost podjetja je izdelovanje načrtov (elektroinštalacije). A li se v tem primeru upošteva olajšava 25% + 15%, ker gre za potrebe dejavnosti?
PS.: Ta člen zakona mi vedno dela še bolj sive lase
.
PS.: Ta člen zakona mi vedno dela še bolj sive lase
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

V IKS-u 4-5/05 na strani 139, 140 je vse razloženo. Zaradi dileme sem vse skupaj preverila v petek pri svetovalki na Zvezi in pravi, da vse drži. Torej, pri DDPO za leto 2004 so davčne olajšave: 25% vlaganj v vsakršna opredmetena OS (razen v osebna vozila) in neopredmetena dolgoročna sredstva (nepremičnine,....) in dodatno še 15% vlaganj v opremo, tudi računalniško, čeprav nisi računalniško podjetje (razen v osebna vozila, pohištvo, pisarniško opremo) in 15% vlaganj v neopredmetena dolgoročna sredstva.
Lep pozdrav in lep praznik (moškim čez dva dni)!
Lep pozdrav in lep praznik (moškim čez dva dni)!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: