ODO-2
Moderator: Mirko Zbačnik
ODO-2
Bolj ko berem manj vem zakaj vse je treba oddati ODO-2 obrazec za mali d.o.o.
Najemnin in kreditov ni
Hypo leasing plačilo po pogodbi 500eurov v tolarski protivrednosti na dan plačila 500x240=120.000-sit ali teh 120.000.-pišem na ODO-2,obresti ni
Siol račun za internet piše najem diska paket a ?
Elektro obračun cene za uporabo omrežja ?
Račun za nočitev z zaktrkom (najem) ? in mogoče še kaj
Ali moram od teh računov kaj poročati na ODO-2 obrazcu
Hvala lepa
Lp Jelka
Najemnin in kreditov ni
Hypo leasing plačilo po pogodbi 500eurov v tolarski protivrednosti na dan plačila 500x240=120.000-sit ali teh 120.000.-pišem na ODO-2,obresti ni
Siol račun za internet piše najem diska paket a ?
Elektro obračun cene za uporabo omrežja ?
Račun za nočitev z zaktrkom (najem) ? in mogoče še kaj
Ali moram od teh računov kaj poročati na ODO-2 obrazcu
Hvala lepa
Lp Jelka
Hello!
Tudi mi smo malo podjetje in tudi jaz si razbijam glavo s temi ODI 1 in 2. Tudi jaz se ne najdem nikjer, da bi prišlo to poročanje v poštev za mene. Kot sem jaz dojela gre za poročanje o izplačilih, ki so po novem obdavčene s 25% in sicer za vse tista plačila, ki že ne zapadejo pod dohodninski zakon. Ker jaz ne izplačujem dividend, obresti in ostalih vrst dohodkov se ne vidim obvezana poročati na ODO1. Na ODO 2 se poročajo odtegljaji za katere nismo dolžni plačati davka. Po mojem pa so to tisti, ki so našteti na 176 strani Iksa 4-5 (kopiram 2. odstavek 68 člena v celoti: 2) Davek se ne izračuna, odtegne in plača od dohodkov iz prvega odstavka tega člena plačanih:
1. Sloveniji ali samoupravni lokalni skupnosti v Sloveniji;
2. Banki Slovenije;
3. zavezancu rezidentu, ki izplačevalcu sporoči svojo davčno številko;
4. zavezancu nerezidentu, ki je zavezan za davek od dohodkov, ki jih dosega z aktivnostmi v poslovni enoti ali preko poslovne enote v Sloveniji, in izplačevalcu sporoči svojo davčno številko, če gre za dohodke, plačane tej poslovni enoti.)
No, tako se jaz tudi ne vidim v poročanju na obrazcu ODO 2. Če je moje razmišlanje zmotno me prosim popravite.
Tudi mi smo malo podjetje in tudi jaz si razbijam glavo s temi ODI 1 in 2. Tudi jaz se ne najdem nikjer, da bi prišlo to poročanje v poštev za mene. Kot sem jaz dojela gre za poročanje o izplačilih, ki so po novem obdavčene s 25% in sicer za vse tista plačila, ki že ne zapadejo pod dohodninski zakon. Ker jaz ne izplačujem dividend, obresti in ostalih vrst dohodkov se ne vidim obvezana poročati na ODO1. Na ODO 2 se poročajo odtegljaji za katere nismo dolžni plačati davka. Po mojem pa so to tisti, ki so našteti na 176 strani Iksa 4-5 (kopiram 2. odstavek 68 člena v celoti: 2) Davek se ne izračuna, odtegne in plača od dohodkov iz prvega odstavka tega člena plačanih:
1. Sloveniji ali samoupravni lokalni skupnosti v Sloveniji;
2. Banki Slovenije;
3. zavezancu rezidentu, ki izplačevalcu sporoči svojo davčno številko;
4. zavezancu nerezidentu, ki je zavezan za davek od dohodkov, ki jih dosega z aktivnostmi v poslovni enoti ali preko poslovne enote v Sloveniji, in izplačevalcu sporoči svojo davčno številko, če gre za dohodke, plačane tej poslovni enoti.)
No, tako se jaz tudi ne vidim v poročanju na obrazcu ODO 2. Če je moje razmišlanje zmotno me prosim popravite.
Nujno prosim za povsem konkreten odgovor: s HYPO LEASING BANKO imamo sklenjeno pogodbo o finančnem leasingu in mesečno plačujemo obrok, ki je sestavljen iz glavnice in obresti.
Ali moramo o delu, ki se nanaša na o b r e s t i poročati na ODO-2???????
Prosim za odgovor, saj smo v letošnjem letu plačali že tretji obrok in do včeraj bi jaz morala poročati o plačilu drugega obroka - če je seveda to potrebno- JAZ PA NIČ!!!
HVALA ZA VSE ODGOVORE IN LEP DAN VSEM SKUPAJ.

Ali moramo o delu, ki se nanaša na o b r e s t i poročati na ODO-2???????
Prosim za odgovor, saj smo v letošnjem letu plačali že tretji obrok in do včeraj bi jaz morala poročati o plačilu drugega obroka - če je seveda to potrebno- JAZ PA NIČ!!!
HVALA ZA VSE ODGOVORE IN LEP DAN VSEM SKUPAJ.