dnevnice tujina

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

dnevnice tujina

Odgovor Napisal/-a andrejp »

Zanima me, kolikšna je dnevnica za tujino, če dobi zaposleni kosilo, koliko če večerjo... Včasih je bilo to določeno z določenimi odstotki, v novi Uredbi pa tega nisem zasledil... Ali mi lahko pomagate?
Hvala
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Če stroški prenočevanja na službenem potovanju v Sloveniji, ki traja nad 8 do 12 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 15 odstotkov; če stroški prenočevanja na službenem potovanju v Sloveniji, ki traja nad 12 do 24 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 10 odstotkov.

(4) Če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 8 do 14 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 15 odstotkov; če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 14 do 24 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 10 odstotkov.
Lep pozdrav.
metalica
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

kako je pa s kosilom, ali večerjo?
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Jaz se za tujino držim Uredbe o povračilu stroškov za potovanja v tujino, tam je določeno kako je z znižanji dnevnic v primeru plačanega kosila oz. večerje.
Lp
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

in kakšna so znižanja, ker se je nekaj spreminjalo? Hvala...
Odgovori