Lep dan, kljub temu, da je oblačen
ŠTIPENDIJA
Moderator: Mirko Zbačnik
ŠTIPENDIJA
Vem, da to glih ni pravi naslov, ampak vseeno , mogoče pa le ima kdo izkušnje s tem, Nečakinja se je zaradi nesporazumov s starši preselila na drugi naslov, in ima z mamo sklenjeno preživnino okrog 20000 sit, prav tako dobi polni otroški dodatek , ne dobi pa štipendije, zaradi dohodkov staršev , ki jih je mogla priložiti in ti presegajo cenzus, Prepričana sem , da ji pripada štipendija , saj ne živijo v skupnem gospodinjstvu, zato se je v roku pritožila na zavod za zaposlovanje, vendar so jo zavrnili pritožbo iz istega razloga: 58. člen pravilnika o štipendiranju.( previsoki dohodki staršev.... Zanima me kam se še lahko pritoži ....saj dohodki staršev ne morejo vplivati na njene dohodke, vsaj jaz mislim tak...

Hvala, saj tak odgovor sem pričakovala, samo vseeno mislim, da bi moral to konkretno določati neki člen v pravilniku o štipendiranju. Starši celo nasprotujejo šolanju, zaradi primankljaja financ, to je problem, pravijo češ naj gre delat itd itd , da šole tako ali tako nikoli ne bo naredila, kaj narediti v takem primeru
Drugi pa dobijo štipendijo, saj vemo kako, jaz mislim , da bi do štipendije mogli biti upravičeni vsi otroci ki se šolajo, ali ne...

Moj nasvet je naslednji: punca naj gre na Center za socialno delo in pove, da se živi sama. Tam bodo morali potem starši podpisati sporazum, da ji bodo plačevali preživnino. Kot takšna bo nato lahko uveljavljala štipendijo in otroške dodatke. Z uveljavitv štipendije mora zavodu predložiti potrdilo centra za socialno delo, da se živi sama. Takšnih primerov je nekaj v Sloveniji.
Ja, sem še enkrat prebrala. Rešitev je: Center za socialno delo, kjer ji morajo napisati potrdilo za zavod za zaposlovanje, da živi samostojno. To potrdilo mora dati na zavod k vlogi za štipendijo. To lahko da tudi med letom. Zavod bo verjetno zavrnil (rutinsko), pa se mora pritožiti ali kar poklicati in hoditi osebno. Poznam eno takšno punco, ki si je to uredila na takšen način. Veliko uspeha