ODO-obrazci!NUJNO!!!!!!

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

ODO-obrazci!NUJNO!!!!!!

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Torej zanima me, če prav razumem ODO-2!? Vpisujejo se obresti, ki so bile plačane po banki drugim pravnim osebam (zam.obr., obr.fin.leasinga, obr.na TR -poz.+neg....). Če je tako, mi naj prosim kdo svetuje na kakšen način obrazce izpolniti vsaj 20 strankam, do 5.v mesecu za prejšnji mesec???? Torej to pomeni, da mi morajo stranke takoj 1. v mesecu prinesti vse bančne izpiske prejšnjega meseca, kar velja tudi za stranke katere vidim samo ob oddaji bilanc???!

PROSIM ZA POMOČ IN HVALA!!!!

NINA.
ursamodic
Moderatorka študentskega kotička

Odgovor Napisal/-a ursamodic »

Kaj pa če stranke "naučite" (pripravite pisno navodilo) pravilno izpolniti ta nesrečni ODO in se dogovorite z njimi, da ga same oddajajo?
Urša SlikaSlika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Imam isto težavo. Približno tretjina strank mi redno nosi dokumentacijo, 1x tedensko, ostale vidim teden dni pred oddajo ddv. Odziv na pisna navodila in razlage, ki sem jim jih razdelila januarja, pa je bil ta mesec: trije s.p.-ji (za katere se je izkazalo, da ne oddajajo teh poročil), so me četrtega zasuli z vso dokumentacijo preteklega meseca, ostali se niso odzvali.
Razmišljam o nabavi žiga z vsebino: v knjiženje prejeto dne..... (da ne bodo potem mene krivili), pa ne vem, ali lahko žig s to vsebino odtisnem na dokumente strank? Nekoč davno sem na seminarju izvedela, da lahko sestavim le seznam prejete dokumentacije, ki ga podpiševa oba.
Odgovori