nepopolni datumi
Moderator: Mirko Zbačnik
nepopolni datumi
Prejela sem račun, na katerem so vsi datumi brez letnice. Telefonsko sem jih obvestila o napaki in sem bila očitno še deveindevetdesta danes, kajti zavrnili so me (ne ravno prijazno), da je njihov najnovejši program v skladu z vsemi zakoni in predpisi in da prav noben predpis ne zahteva posebej letnice, povsod piše "datum", definicija datuma pa tudi da ni nikjer opisana. Blago je že plačano po predračunu in tam so datumi popolni (očitno so ga izstavili še v starem programu).
Ali naj datume dopolnim z letnico kar sama in se zraven podpišem? Nekje sem ujela, da račune lahko popravlja katerakoli stran, vendar mora popraviti vse izvode. Njihovega izvoda ne bi šla popravljati, tudi dvomim, da bi mi pustili.
Kaj naj naredim? Ali preveč kompliciram?
Ali naj datume dopolnim z letnico kar sama in se zraven podpišem? Nekje sem ujela, da račune lahko popravlja katerakoli stran, vendar mora popraviti vse izvode. Njihovega izvoda ne bi šla popravljati, tudi dvomim, da bi mi pustili.
Kaj naj naredim? Ali preveč kompliciram?
Dopis sem že sestavila, bojim pa se vrniti edini izvod fakture, ki jo imam, ker sem že telefonsko dobila vtis, da ne bodo dopolnili manjkajoče letnice in mi poslali nov račun. Tudi nepopravljenega mi verjetno ne bodo še enkrat pošiljali, briga jih za moje evidence in fakture. Res sem v dvomih, gre tudi za kar visok znesek.
-
Spiko
- Programer gosposke mogote

- Kraj: Saint Barthelemy
- Kontakt:
meni se pa zdi, da npr. 26.10 ni veljaven datum, ker nima letnice, tako da oni nimajo prav, če pravijo, da te dve številki določata datum...
po malo brskanja pa sem na http://sl.wikipedia.org/wiki/Datum zasledil naslednji stavek
ki me malo zmede
Če datumu odstranimo leto, ga tudi lahko smatramo kot datum. Na primer 7. februar namesto 7. februar 2003. Na ta način datum določa dneve letnih praznikov, kot so rojstni dan ali božič 25. decembra.
po malo brskanja pa sem na http://sl.wikipedia.org/wiki/Datum zasledil naslednji stavek
Če datumu odstranimo leto, ga tudi lahko smatramo kot datum. Na primer 7. februar namesto 7. februar 2003. Na ta način datum določa dneve letnih praznikov, kot so rojstni dan ali božič 25. decembra.
Datumi
Jaz vsekakor se strinjam da na računi niso popolni če je datum napisan: npr. 7.5. to je vsekakor nepopolno. Prav pri vsakem podpisu, na vsakem dokumentu , če kaj podpisuješ moraš napisati tudi letnico, vsaj tako je prav.
Ne razumem, kako mora biti program naštiman tako (in da je to izgovor) da ne izpisuje letnice?
Se strinjate?
Ne razumem, kako mora biti program naštiman tako (in da je to izgovor) da ne izpisuje letnice?
Se strinjate?
Ravnokar sem dobila pošto in v eni od kuvert popravljen "sporen" račun z obrazložitvijo, da so popravili obliko izpisa računa, črtanje letnice pa obdržali pri internih izpisih, saj so s tem prihranili nekaj prostora in tako lahko izpisujejo vsak dogodek v eni vstici in ne v dveh, menili so, da je dovolj, če je letnica nekje v številki računa (ki ji ne moremo več reči številka računa, ampak oznaka dokumenta; ima več črk kot številk), itd.
Hvala za vsa vaša razmišljanja, mislim, da tudi oni sodelujejo tu in da so to brali, ko so tako hitro popravili, kar me je motilo.

Hvala za vsa vaša razmišljanja, mislim, da tudi oni sodelujejo tu in da so to brali, ko so tako hitro popravili, kar me je motilo.