Prispevki za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Prispevki za s.p.

Odgovor Napisal/-a AAA »

Nimam izkušenj na področju s.p. Pa me je eden vseeno prepričal, da mu pomagam. In tako sem se znašla takoj v problemih.

Sedaj je prvi mesec odkar je prijavljen (od. 1.5.dalje) in seveda moramo plačati prispevke. Na davčno smo oddali predvidene prihodke in stroške in jaz sem pričakovala, da bom z njihove strani dobila kakršno koli odločbo o višini prispevkov. Pa nič.

Sprašujem vas kako naj določim višino prispevkov, katere moram plačati in kam naj jih plačam (gre za DU N.Gorica) in tudi do kdaj.

Lepo prosim za pomoč.
žani
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a žani »

Prispevki se pri začetku opravljanja dejavnosti obračunajo in plačajo najmanj od minimalne plače /117500/, akontacijo davka iz dejavnosti pa si s.p. tudi določi sam in glede na višino izračuna število obrokov ter plača-brez odločbe ali kakršnega koli obvestila s strani DURS-a / npr.če si določi 4 letne obroke za akontacijo:10.4.,10.7..,10.10.,10.1.2006/ .
Sicer pa vse te stvari začetniku pojasnijo na izpostavi, ustno in pismeno, tako da ne bi smelo biti problema.
LP žani :sklovn:
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Včasih pa nimaš sreče in ne dobiš nobenih podatkov, pa jih moraš sam poiskati. dolžni so vam tudi povedati na katere račune in s katerimi sklici je potrebno prispevke plačevati.
Odgovori