Zanima me kje si lahko ogledma višine posameznih plač v javnem sektorju. Kako gre v javnem sektorju : imajo nek količnik, in plačo se preračuna kot količnik in vrednost količnika.
Kakšna plača je za VII, stopnjo izobrazbe. Imajo nek sistem svetovalcev, pa me glede tega več zanima.
Mi prosim lahko nekdo na hiter in enostevn način vse obrazloži.
Pa še kje anjdem kolektivno pogodbo po kateri se zaposluje na ministrstvih??
Hvala
PLAČA NA MINISTRSTVU
-
prometelko
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
plača na ministrstvu
Dragi Prometelko,
glede kolektivne pogodbe je vse odvisno, na katerem področju je ministrstvo: lahko je to na področju izobraževanja, zdravstva, kulture....Vsaka kolektivna pogodba ima tudi tarifni del, kjer lahko preberete glede uvrstitve v tarifne in plačilne razrede, glede višine dodatkov, glede priznanega št. dni dopusta...
V bistvu je razlika glede na področje dejavnosti le v dodatkih k osnovni plači; osnovna plača je pa povsod v javnem sektorju za VII. stopnjo 3,25 količnika, kar trenutno znese bruto 178.175 SIT. Od tu naprej je na vsakem področju drugače.
Veliko sreče!
glede kolektivne pogodbe je vse odvisno, na katerem področju je ministrstvo: lahko je to na področju izobraževanja, zdravstva, kulture....Vsaka kolektivna pogodba ima tudi tarifni del, kjer lahko preberete glede uvrstitve v tarifne in plačilne razrede, glede višine dodatkov, glede priznanega št. dni dopusta...
V bistvu je razlika glede na področje dejavnosti le v dodatkih k osnovni plači; osnovna plača je pa povsod v javnem sektorju za VII. stopnjo 3,25 količnika, kar trenutno znese bruto 178.175 SIT. Od tu naprej je na vsakem področju drugače.
Veliko sreče!
damy