regres in dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
asetinsek
Novinec
Novinec

regres in dopust

Odgovor Napisal/-a asetinsek »

Kdaj mi pripada regres, če sem se zaposlila s 1. 3. 2005? Ali je pravilno, da sem dobila samo 17 dni dopusta, in sicer pogodba je za določen čas do 30.6. 2006? Ali je za trgovinsko dejavnost določena višina regresa? hvala pa pa
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Do celotnega regresa ste upravičeni po 6 mesecih. Prej vam pa lahko izplačajo sorazmerni delež.
Izračun dopusta je odvisen od internih aktov v podjetju. 17 dni za 3/4 leta je nad zakosnskim minimumom (16 dni).
Glede regresa za trgovinsko dejavnost pa bo kdo drug odgovoril
am
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a am »

po 161. členu ZGD vam po preteku 6 mesecev nepretrganega delovnega razmerja pripada celotni dopust. Po 159. členu pa je minimalni dopust 4 tedne to pomeni, če je delovni teden 5 dni 20 dni, če je delovni teden 6 dni pa 24 dni. ne vem pa kako to določa kolektivna pogodba, ker je ne poznam. Ne bi pa smela zmanjšati število dni dopusta. Zato bi morali dobiti najman 20 dni dopusta.
Ker Vam pripada celoten dopust, Vam pripada tudi celoten regres. Višine za trgovino ne poznam. Mogoče ve kdo drug
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

am je pravilno napisal/a. Jaz sem po mnogih odgovorih na temo regresa in dopusta že lapsuse začel ustvarjat. :sjezik:
Odgovori