regres da ali ne

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sandram
Nov član
Nov član

regres da ali ne

Odgovor Napisal/-a sandram »

Mene pa zanima sledeče. Z 29.7.2005 sem sklenila DR, prej sem bila na porodniški,še pred porodniško pa sem bila s.p. (ga zaprla decembra 04).
Zanima me ali mi za letošnje leto pripada sploh kaj od regresa ali ne? :oops: :oops:
Sem zahtevna a ne? :nevem:
likvidator
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a likvidator »

Mene pa zanima naslednje. Imam očeta, ki se je pri s.p. zaposlil s 1.6.2005 za nedoločen čas, prej pa je bil več kot 1 leto na zavodu za zaposlovanje. Če prav razumem ZDR, delavcu pripada dopust po 6 mesecih. Takrat verjetno sorazmerni del. Kako pa je z regresom, ali mu takrat pripada sorazmerni del ali ves regres. Na tem forumu sem bral, da se regres v primeru zaposlitve pred 1.7. izplača celotni regres. Kje to piše?

Hvala za vse odgovore.
država je naš rabelj
boana
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a boana »

To piše v Zakonu o delovnih razmerjih in sicer 131. člen, ter v povezavi s tem 161. in 162. člen.

Sandrom, vam pripada za letos celoten dopust, saj ste bili v delovnem razmerju več kot 6 mesecev.

Pozdrav, boana
boana
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Popravljam, pripada vam celoten REGRES (in ne dopust).
boana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

boana napisal/-a:Popravljam, pripada vam celoten REGRES (in ne dopust).
boana
?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
boana
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Se opravičujem za nejasnost. Seveda ji pripada tudi celoten dopust, vendar Sandrom sprašuje za regres.
Lep pozdrav, boana
Odgovori