FINANČNI RAČUNI

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

FINANČNI RAČUNI

Odgovor Napisal/-a aj »

-prebližuje se 10.november, rok za poročanje podatkov za nemene statistike finančnih računov. Vem. da smo poročali že 2x. Ampak še sedaj ne vem, kako se naj lotim dela in sem čisto zbegana.
Prosila bi vas, da mi poveste kako ste se lotili tega vi, da si delo ne bom preveč zakomplicirala kot ponavadi. Poleg tega pa bo potrebno poročati za vsako četrtletje posebej.
Hvala za morebitne napotke in lep pozdrav.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Pa ste prepričani, da imate več kot 200 MIO bilančne vsote?
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

-seveda in to velikooo več.
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

-vrednost aktive oz.pasive.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Potem pa vam žal ni pomoči, morali boste sestavljati. Hotela sem vas razveseliti, da vam, kot meni, ni treba. :(
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tudi mi smo še vedno obvezni za poročanje. Jaz si že pripravljam podatke v excelu, kot neke pomožne tabele. Se pa spomnem, da sem se za leto 2004 tudi namučila in tudi sama razmišljam, kako bi si čim bolj poenostavila pripravo poročila, zdaj ko bo 4-krat letno. :) :)
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Zakaj ne poizkusite angažirati programerje, saj nekateri programi imajo ugrajeno šifriranje po sektorjih in je to prav super. Le pozabiti ne smeš ob odpiranju novih šifer vnesti sektor. :spomezik:
Pollon
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Pollon »

Kdor ima statistiko finančnih računov programsko rešeno je pravi srečnež. Ostali si pa pripravljamo razne tabele kot pripomočke za sestavo in sproti ugotavljamo nasprotni sektor. Tako sem naletela že na prvi problem in sicer zanima me, kako ste opredelili F.21 Gotovino v blagajni (blagajniški maksimum, ki se ga izkazuje kot stanje v blaganji), saj obrazec ne dopušča možnosti vnosa kot S.122 Druge denarne finančne institucije.
V kolikor ima kdo to rešeno, prosim za pomoč.
Hvala
Pozdrav
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Gotovina se vnese pod S.121, centralna banka. Tako je napisano tudi v gradivu, ki ga imam še iz decembra 2003, ko je bil seminar Zveze računovodij.
Sicer pa je nekaj odgovorov na spletni strani Banke Slovenije Pogosta vprašanja o poročanju o finančnih računov. Lahko pa jim postavite tudi vprašanje na email finrac-info@bsi.si. Zelo hitro odgovorijo, meni so odgovorili še isti dan.
LP :)
Pollon
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Pollon »

Hvala za odgovor. Predvidevala sem, da je tako, ker druge možnosti ni. Vesela pa sem, ko mi to potrdite in je 100 %.
Sama sem se tudi že poslužila elektronske pošte za zahtevnejša vprašanja in potrjujem, da so hitri.
Pozdrav
Odgovori